Infographic: Highlights uit Zombie Culture deze eeuw

Soms lijken dingen erg lang geleden, maar deze infographic laat zien dat veel Zombie-gerelateerde gebeurtenissen nog deze eeuw zijn begonnen. Neem The Walking Dead, The Zombie Survival Guide, Shaun of the Dead. Natuurlijk zijn dit maar een paar hoogtepunten en zijn stiekem ter promotie van de inmiddels gestopte MTV-serie Death Valley.

Wat zijn jouw Zombiehoogtepunten? Laat het weten in de reacties

zombie-popculture-timeline

Wat zijn jouw Zombiehoogtepunten? Laat het weten in de reacties

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Infographic: Highlights uit Zombie Culture deze eeuw”

 1. Grappig overzicht! Ik heb zelf niet zo veel met zombies want ze doen met teveel aan politici denken, toch vind ik de stripserie Walking Dead erg goed: mooi getekend en heel goed geschreven. Een prachtige studie van de mens in moeilijke omstandigheden.

  Beantwoorden
 2. Ja, vind het knap dat ze die samenwerking zo goed volhouden, Kirkman schrijft in Amerika en Charlie Adlard tekent in Engeland.

  De serie Dead Set vind ik een hilarisch spoof op Big Brother.
  Zelf was is erg verrast over The Zombie Survival Guide, dacht dat deze veel ouder was.
  En Dead Snow natuurlijk ook een mooi puntje.
  Oh en Fido natuurlijk

  Beantwoorden
 3. Misschien dat een purist ze er niet toe rekent, maar [Rec] en 28 Days Later vind ik hele belangrijke films in het zombiegenre. Sinds 2004 ben ik echt fan van zombiefilms, dankzij een filmavond met de geweldige “double bill” Shaun of the Dead en Dawn of the Dead 😀 En als zeer smakelijk toetje kwam Undead (uit 2003) daar nog achteraan. Alle drie de films heb ik datzelfde jaar nog meerdere keren gekeken 😛 House of the Dead is voor mij ook legendarisch maar is niet echt een lichtpunt in het genre 😛

  Beantwoorden

Plaats een reactie