The Vessel of Terror – Comic over monsterlijke inktvis

Eindelijk, een comic die niet over zombies, vampieren of weerwolven gaat, maar over een monsterinktvis. Het verhaal gaat als volgt: “Het schip Alesia, uit op onderzoek in de Atlantische oceaan, weet een mysterieuze inktvis te vangen. Dit is geen mens ooit eerder gelukt. De onderzoekers besluiten het beest naar Bergen in Noorwegen te brengen. Wat ze echter niet weten is dat ze iets hebben gevonden wat erger blijkt te zijn dan de doos van Pandora. Langzaam aan wordt iedereen op het schip gek…”

The vessel of terrorAangezien deze comic al enige tijd verkrijgbaar is, is er al het een en ander over geschreven. Wat vooral op valt is dat iedereen het er over eens is dat er een lekkere Victoriaanse horrorsfeer hangt. Daarnaast wordt het verhaal op een H.P. Lovecraft-achtige manier gebracht.

Al met al is men lovend over de comic. Het verhaal is pakkend en grafisch krachtig vormgegeven. Daarnaast is het monster in de comic ook iets anders dan wat men gewend is, dat is wel verfrissend.

The vessel of terror bestaat uit 128 pagina’s en kost £12.99 (ca. €15,-). Hij is te koop sinds oktober 2011. Voor meer informatie kun je kijken op de website van de uitgeverij.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
3 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sjors
Sjors
11 jaren geleden

Interessant 🙂 Fijn dat het verhaal als één stripboek te koop is en voor zoveel pagina’s is het best goedkoop.

Johan de Joode
11 jaren geleden

Jeetje! Ik sla de gehele tijd deze sectie over en kom nu tot de ontdekking van deze comic. hahaha Ik ben heel benieuwd. Ga hem maar eens bestellen!

3
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x