Het vijfde deel van ‘Insidious’ krijgt de titel ‘The Dark Realm’, komend voorjaar in de bioscoop?

insidious 5

In 2022 keren we met Insidious: The Dark Realm terug naar het duistere geestenrijk waar vader en zoon Lambert in verdwalen wanneer ze slapen – met alle creepy gevolgen van dien. Heeft de Red Demon uit Insidious jou ook zo de stuipen op het lijf gejaagd? Wij vertellen je het laatste nieuws over deze vijfde film in de Insidious reeks!

De bekende Insidious filmreeks van James Wan begon met de familie Lambert, waarbij zoon Dalton de gave om in zijn slaap het geestenrijk te betreden van vader Josh bleek te hebben geërfd. Helaas niet onopgemerkt: de dolende geesten en demonen daar willen niets liever dan weer in het rijk van de levenden komen en proberen dat te doen via Dalton, die de weg niet terug weet te vinden naar zijn lichaam. De invloed van de doden sijpelt door in de realiteit en er ontstaat een race tegen de klok om de ziel van Dalton. Hoewel van de Lamberts als focus werd afgeweken in Insidious 3 en 4 bleef medium Elise (Lin Shaye) een gegeven. In Insidious: The Dark Realm keert zij wederom terug, maar Patrick Wilson als Josh Lambert en Ty Simpkins als zoon Dalton ook! En dat niet alleen: Patrick Wilson maakt zijn regisseursdebuut in deze film.

Naast de vertrouwde hoofdrolspelers waar het allemaal mee begon zullen de nichtjes van Elise, die geïntroduceerd werden in Insidious 4: The Last Key, ook opnieuw hun opwachting maken. Het verhaal borduurt echter verder op Insidious: Chapter 2, 10 jaar nadat vader en zoon Lambert gehypnotiseerd werden om hun ervaringen in The Further te vergeten. Dalton gaat inmiddels naar de universiteit, maar wordt teruggeworpen in zijn jeugdtrauma’s wanneer een bezeten gehandicapt meisje de oorzaak is van demonisch onheil in het land der levenden. Ondertussen vecht de geest van Elise nog steeds tegen de verschrikkingen in The Further. Eén ding is duidelijk: familie blijft het hoofdthema in deze te verschijnen film.

Zoals gezegd staat Patrick Wilson als regisseur aan het roer. De productie is nog steeds in handen van Blumhouse Productions, waaraan ook James Wan meewerkt. Hoewel oorspronkelijk gepland in 2021, zal Insidious: The Dark Realm begin april 2022 in Canada uitkomen. Hopelijk volgen wij snel daarna!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Het vijfde deel van ‘Insidious’ krijgt de titel ‘The Dark Realm’, komend voorjaar in de bioscoop?”

  1. Fijn dat ze terug gaan naar de gebeurtenissen van deel 2. Ik vond de insteek in die film juist zo vet dat de dingen uit deel 1 ineens op zijn plek vielen. 3 en 4 konden mij niet zo bekoren

    Beantwoorden
    • Same. Al vond ik die geest aan de beademing heel creepy. Deel 4 was gewoon niet zo goed, Lin Shaye kan in mijn ogen net geen hele film dragen als actrice.

      Beantwoorden

Plaats een reactie