Insidious-spin-off in de maak

Gisteren zag ik de laatste Insidious-film, die ik best wel een waardige afsluiter vond. Is het dan helemaal afgelopen? Gelukkig niet, er zijn plannen voor een spin-off: Thread: An Insidious Tale.

De Insidious-serie, die in 2010 van start ging met de gelijknamige film, is weer een van de vele hits van Blumhouse Productions. De bovennatuurlijke horror werd uitgebreid met een hele reeks vervolgen en prequels. De teller staat ondertussen op 5. De films gaan over gewone mensen die het slachtoffer worden van demonische krachten uit The Further, en Insidious stak met kop en schouders boven het koren uit doordat het een horrorfilm was die gebruikmaakte van praktische effecten en klassieke griezels.

Thread: An Insidious Tale

Zeer succesvol

Het kon dan ook niet anders dat de zeer succesvolle filmreeks (met elke film goed voor meer dan 100 miljoen wereldwijd) een spin-off gaat krijgen. Thread: An Insidious Tale dient hierbij tevens waarschijnlijk als soort van proef; naast dat Blumhouse een crossover met dat andere universum –The Conjuring– wil aangaan (althans, Wan en Blum voegen hun bedrijven Atomic Monster en Blumhouse samen, maar een mens mag hopen toch?), is het misschien ook een start voor meer. Laten we hopen dat het geen uitmelken wordt.

Thread: An Insidious Tale is nu volop in de maak. In ieder geval spelen acteurs Mandy Moore en Kumail Nanjiani de hoofdrollen en zit Jeremy Slater op de regisseursstoel, maar meer dan dat is er helaas nog niet bekend. Hoogstwaarschijnlijk krijgen we ook nog wel wat van actrice Lin Shaye te zien. Zij is immers tot nu toe wel in elke film te zien, dus het moet gek lopen dat zij hier niet in gelinkt gaat worden. Aangezien ze nu nog aan het draaien zijn, zullen we zeker voor 2024 nog geen eindproduct zien. Misschien zelfs wel pas ergens in 2025. In de film spelen Moore en Nanjiani een getrouwd stel dat een spreuk gebruikt om terug in de tijd te gaan en hun dochter te redden van de dood. Hun acties leiden echter tot ernstige gevolgen.

De officiële trailer van de eerste Insidious

Zie jij een spin-off van de Insidious-reeks zitten en eventueel een crossover samen met The Conjuring? Laat maar horen hieronder.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Insidious-spin-off in de maak”

  1. Is het nou zo moeilijk om iets nieuws te maken; Ik vind het laatste deel van Insidious al ontsporen in een thriller, weinig huiveren, en zeker niets engs beleefd…
    Ja, dat is ontzettend moeilijk maar als je goed investeert en een ingenieuze verhaallijn weet te scheppen, met een solide cast, dan is niets onmogelijk. Nu worden er honderden z.g. horror- en ghost-movies gelanceerd als super eng en spannend, maar met nul budget, slechte cast en slecht verhaal is succes bij voorbaat al onmogelijk.

    Beantwoorden

Plaats een reactie