Interview met de cast van Black as Night

Vanaf vandaag staan de eerste twee films uit de tweede reeks Welcome to the Blumhouse op Amazon Prime Video. Black as Night is daar één van, het vertelt over onzekere tiener die eindelijk haar zelfvertrouwen vindt als haar drugsverslaafde moeder wordt vermoord door een vampier. De recensie lees je hier. Ik sprak afgelopen week met acteurs Mason Beauchamp (Chris), Fabrizio Guido (Pedro) en Craig Tate (vampier) over hun rol en de productie.

Mason Beauchamp (Chris), Fabrizio Guido (Pedro) en Craig Tate (vampier)
v.l.n.r.: Mason Beauchamp, Fabrizio Guido en Craig Tate.

Hoe heb je je voorbereid op de rol?

Fabrizio: Ik wilde per se geen vampierfilms kijken, maar personage weet niks van vampiers en leerde feitelijk alles op de set. Het ging meer om in te rol van Pedro te kruipen, hoe komt hij de dag door. Dan krijg je het gevoel hoe hij is. Wat mij ook helpt, ik had een playlist gemaakt voor Pedro. Zodra ik die voor de opnames opzette, kwam het Pedro-gevoel direct bij mij terug.

Mason : Voor mij was het gekke is dat ik als 27-jarige een 16-jarige moest spelen. Dus ik moest terug naar hoe ik toen was, de ongemakkelijkheid, alle dingen waarvan je toen dag dat het verschrikkelijk was en hoe kwetsbaar je je toen voelde.
Eigenlijk was dat wel leerzaam. Neem bijvoorbeeld het groepsgevoel van toen. Het samen rondhangen en elkaar helpen met problemen. Dat is wat je meer doet om als tiener die tijd door te komen. We didn’t have to kill vampires. Maar dat zo erg voor elkaar opkomen, dat doe je als volwassene toch veel minder.

Craig: Voor mij was het sowieso vreemd. Ik zou halverwege de opnames beginnen, maar tijdens de opnames kwam de lockdown. Dit was in maart, de halve film was al opgenomen. En pas in augustus konden we verder, toen kwam ik voor het eerst op de set. Tijdens de lockdown heb ik extra veel films gekeken en boeken gelezen, normaal kom je daar niet aan toe. En ja, dan neem wel wel wat bagage mee uit die verhalen naar je rol.

Zijn er nog bijzondere dingen op de set gebeurd?

Mason : De andere voorbereiding was fit blijven, maar één tip: don’t to pushups on the set.

Fabrizio : Haha, ja. Een van de opnamenachten was Mason bezig met zijn workout, het zal 2 uur ’s nachts zijn geweest en wij spoorden hem aan om clapping-pushup te doen. Waarop hij zelf voorstelde om het klappen achter zijn rug te doen. Waarop hij vol op zijn gezicht landde en dwars door zijn lip beet. Hij liet een flink bloedspoor achter… That was scary!

Hoe was het samenwerken met regisseuse Maritte Lee Go?

Craig: Ze is een echte actress-director. Ze neemt alle ervaring mee en is zo ook geen dictator op de set. Ze zorgt ervoor dat iedereen zijn eigen weg kan vinden en helpt de samenwerking. Ze stelt heel veel vragen en luistert naar de acteurs, dat is echt belangrijk. Normaalgesproken stellen alleen acteurs de vragen en vertel regisseurs puur wat je moet doen.

Mason : Het werken met Marty (zo noemt iedereen haar) was geweldig. Met een script als deze is het makkelijk om over-the-top te gaan, maar Marty zorgde er voor dat het realistisch in deze wereld bleef. Ze geloofde ook heel erg in ons, waardoor we soms zelf wat mochten uitproberen om te kijken hoe dat werkte voor de film.
Er zijn ook een paar momenten die voor ons verborgen werden gehouden, zo zorgde ze voor een paar echte jumpscares.

Fabrizio: Marty is great, ze heeft zelf ook acteerervaring en weet daarom hoe je met acteur kunt praten, maar weet ook heel goed wat ze wil op de set.

Black as Night is nu te zien op Amazon Prime Video.

Interessant artikel?

Plaats een reactie