Danai Gurira en Laurie Holden over The Walking Dead s3

Het is hartje zomer en we zitten tijdens de Comic Con op het dak van een hotel in San Diego, Califonië te ontbijten met Danai Gurira en Laurie Holden, oftewel Michonne en Andrea uit The Walking Dead. Het ontbijt is geheel in ‘prison style’ met aluminium mokken en borden. Waar het grootste gedeelte van de cast van The Walking Dead inderdaad zijn toevlucht zoekt in een gevangenis, gaan de karakters van deze actrices een andere weg. Andrea trekt al sinds het begin met de groep van Rick Grimes mee, maar raakt aan het einde van seizoen 2 afgezonderd en in de problemen. Daar doet de vechter Michonne haar intrede en redt haar van een stel zombies. Bewapend met een zwaard en twee geketende zombies is ze meteen een opvallende verschijning.

Het is voor Danai Gurira de eerste keer dat de op zo’n groot evenement als de Comic Con komt. In 2007 brak Danai door met haar rol in The Visitor en in 2010-2011 speelde 6 afleveringen in HBO’s Treme. Ze was verbaasd dat ze de rol van Michonne kreeg aangeboden in AMC’s The Walking Dead en blij zo’n sterke vrouw te mogen spelen.

Danai Gurira: “Michonne is een geweldig karakter en heeft al een flinke schare fans. Het is wel aftasten, het karakter is natuurlijk door de comics al gevormd, maar ze is natuurlijk geen plat personage en ik probeer haar volledige spectrum in te kleuren; wat zijn haar sterke en zwakke punten, wat raakt haar en waarom is ze wie ze is. Ik heb de meeste comics gelezen, maar ik ben ermee gestopt toen ik de rol kreeg, het is nu míjn personage.”
Laurie Holden: “Danai is een geweldige toevoeging op het team! Mijn personage (Andrea) en Michonne zijn ook een fantastische team. Het is goed om te zien dat er een band is tussen deze twee sterke vrouwen en samen ten strijde gaan. De verhaallijn tussen onze karakters is een aanvulling op de comics, dus ook voor de lezers nieuw. Michonne is een ‘badass female’ en heeft ervoor gekozen om mij te redden, ik weet niet waarom…”
Danai: “Andrea is een prater en Michonne gebruik haar instinct, misschien vullen ze elkaar daarom zo goed aan.”

De meningen over het tweede seizoen zijn verdeeld, er wordt gedacht dat de mindere afleveringen zijn veroorzaakt door het vertrek van Frank Darabont.
Laurie: “Er was wel wat drama en emotie op dat moment, maar Glen Mazzara heeft de rol perfect overgenomen en we zijn er weer volop tegenaangegaan. Eigenlijk was seizoen 2 ook een beetje een startpunt naar een veel groter geheel, alles escaleert er… Je zult niet geloven hoeveel dramatische wendingen en het geweld dat voorbij zal komen in seizoen 3. Laat ik het zo zeggen: ik heb met regelmaat moet huilen tijdens het lezen van het script.”
Danai: “Elke aflevering zul je je afvragen wie het zal overleven. De cast is een geweldig team en niemand wil dat er iemand uit weg gaat, maar tegelijkertijd spelen we wel tijdens de zombie-apocalypse.”

Weet dan niemand of en wanneer zijn personage dood gaat?
Laurie: “Glen Mazzara behandelt ons natuurlijk niet als grofvuil, we hebben allemaal familie en moeten ons leven inplannen. Maar… mijn contract heeft een duur van ‘bepaalde’ tijd, of totdat ik opgegeten wordt door een zombie! Ja, er zullen flinke verrassingen tussen zitten.”
Danai: “Wat ook zo geweldig is aan de serie, en een reden waarom ik hem keek voordat ikzelf gecast werd, je ziet mensen moeite hebben met hoe hun persoonlijkheid verandert door de zombie-uitbraak. De verschillende keuzes zorgen voor meer onderlinge spanning.”

Michonne- Inside The Walking Dead

The Walking Dead seizoen 3 is in Amerika net bezig, op de Nederlandse FOXlife begint het derde seizoen al op 30 oktober om 21:50u. Na de eerste uitzending, rond 22:40u, wordt de pilotaflevering van de serie vertoond in zwart-wit, net als de comics van Robert Kirkman.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie