Interview Joshua Gates over Destination Truth seizoen 4

Op maandag 5 september start het nieuwe seizoen van Destination Truth op Syfy.
Deze vierde serie van Destination Truth heeft alles in zich: een uitstekende mix van wetenschappelijk onderzoek en de jacht op bovennatuurlijke monsters. In elke aflevering reist paranormaal onderzoeker/avonturier Joshua Gates en zijn team de hele wereld over op zoek naar de meest angstaanjagende en bizarre wezens uit de plaatselijke en wereldlegendes. In seizoen 4 worden de spookruines van Pompei aan een nader onderzoek onderworpen. Ook gaat het team voor het eerst onderwater naar geesten zoeken als ze naar wrakken duiken van de Japanse oorlogsschepen die in de Tweede Wereldoorlog gezonken zijn.

joshua gates - destination truth

Tijdens de voorbereidingen van aflevering 9: Live from Ireland – The search for the Banshee Ghost krijgt Joshua Gates plotseling een vreemd telefoontje… van een Nederlandse horrorwebsite voor een interview.

Dit is het eerste live event voor Destination Truth. Kijk je er naar uit?
Live events zijn altijd spannend, je staat live op de set en er kan van alles misgaan. Gelukkig hebben we een groot team om ons heen om alles zo goed mogelijk te laten verlopen.
Normaal werken we met een klein team van 8 personen, tijdens dit live event zijn er 120 mensen op locatie. Maar toch het blijft spannend!

Tijdens dit live event gaan jullie opzoek naar de banshee van de kasteelruine Duckett’s Grove (Ierland) Van een banshee wordt gezegd dat als je haar ziet dat je zult overlijden. Willen jullie eigenlijk wel een banshee zien?
Hahahhahahaha! (smart question!) Nou om eerlijk te zijn niet, maar naast haar te kunnen zien, kunnen er ook andere dingen gebeuren. Zoals het horen van vreemde geluiden of misschien zien we wel een vage schim van haar. We gaan onderzoeken wat de ooggetuigen ervaren hebben, en we hopen deze ervaringen zelf ook mee te maken en vast te leggen.

De banshee is een witte fee die de dood van een mens aankondigd. Een verschijning die erg lijkt op ‘onze’ Nederlandse Witte Wieven. Heb je daar ooit van gehoord?
Van de wat?
W.I.T.T.E. W.I.E.V.E.N, een zelfde soort mythe als van de banshee, maar komen voor in Oost-, Noord Nederland.
Haha, nee nooit van gehoord, maar ik vind nu al dat we ons volgende live event bij jullie moeten doen.

Kun je ons alvast iets vertellen over het nieuwe seizoen van DT? Zijn er veranderingen in het team? En wat stond er deze keer op het menu?
Seizoen vier was een heel spannend seizoen om op te nemen. We zijn naar een aantal plekken geweest waar we al heel lang heen wilden. Vooral Antarctica was een plek die we niet snel zullen vergeten. Ook de aflevering die we in Namibie hebben geschoten om de Night Stalker te vinden is erg spannend.
Erin Ryder komt in dit seizoen weer terug. Haar kennis paste perfect bij de locaties waar we heen gingen.
Raar eten, hahaha, het is elk seizoen weer raak. Dit keer kregen we rups in Panama, een lokale specialiteit. Het smaakte… hmmm…‘special’.

Wat is het engste moment dat je hebt meegemaakt tijdens Destination Truth?
De verlaten gevangenis die we dit seizoen op het eiland Coiba in Panama hebben bezocht was er eng. Er hing een benauwde sfeer, je wist gewoon dat er iets naar je aan het bekijken was.
In seizoen 3 hebben we onderzocht of er entiteiten rondhingen in Chernobyl. We kregen de unieke kans om daar te filmen iets wat niet zo vaak gebeurd, maar op het moment dat we er heen gingen wilde ik het liefste terugkrabbelen. De straling is daar nog steeds erg sterk en wie weet wat je daar aan overhoud. De sfeer maakt het bezoek daardoor ook erg gespannen.

Jullie Syfy collega’s van Ghost Hunters zijn een academy begonnen om fans op te leiden tot Ghost Hunters, kunnen ook een Destination Truth Academy verwachten?
We denken hier zeker overna. Dit idee is al een paar keer bij ons naar boven gekomen. We krijgen veel fanbrieven waarin mensen graag een keer willen ervaren wat wij ervaren. Echter zitten hier wel een aantal haken en ogen aan. De locaties die we bezoeken zijn niet altijd veilig, in het donker bivakeren we in de jungle of onderzoeken we een vervallen gebouw. Hier zitten zeker risico’s aanvast.Je moet een goede conditie hebben en weten wat je moet doen in bepaalde gevallen Maar wie weet in de toekomst..

Graag zou ik net zoals jullie de wereld rondreizen en op zoek gaan naar de wezens uit de mythes en legenden, hoe moet ik dit aan pakken?
Just go for it! Pak je spullen en gaan! Je zult verrast staan hoe ver je kunt komen. Zodra je andere landen gaat bezoeken en mensen vraagt naar hun ervaringen zullen ze je maar al te graag hun verhaal geven en je het land laten kennen.

We hebben een paar vragen die we aan iedereen stellen:

Wat is de engste film die je ooit hebt gezien?
The Omen vond ik erg eng. Wat een eng kind! Brrr!

Waar was je als kind bang voor?
Geloof het of niet, maar als kind was ik bang om te vliegen. Maar volgens mij ben ik daar nu wel overheen gegroeit. Ook was ik, zoals bijna elk kind, bang voor de kelder. Dat komt vooral door Nightmare on Elmstreet. Alleen het geluid van zijn klauw op de muur…

Waarben je nu bang voor?
Voor het vier uur durende live event! Er kan zoveel misgaan! Maar desalnietemin heb ik er erg veel zin in!

Een complatie van het live event zal te zien zijn in aflevering 9 van het vierde seizoen van Destination Truth.

Daarnaast verklapte Joshua ons dat hij momenteel werkt aan een boek over Destination Truth: Memoirs of a Monster Hunter. Deze zal 11 oktober uitkomen en verkrijgbaar zijn via Amazon (hij wist nog niet of zijn boek ook in de Nederlandse winkels zal komen te liggen, maar wie weet..)

Destination Truth seizoen 4 vanaf 5 september elke maandag om 20.30u op Syfy.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Interview Joshua Gates over Destination Truth seizoen 4”

Plaats een reactie