Recensie: Intruders seizoen 1

De BBC maakt vaak bijzonder interessante tv-series, hier bespraken we al eerder Being Human, In The Flesh en The Fades. Kunnen we Intruders aan dit rijtje toevoegen? Die eerste drie series zijn gemaakt voor de Britse BBC Three, terwijl Intruders is gemaakt voor BBC Amerika. Toch voelt het echt aan alsof het in het rijtje hoort.

intrudersIntruders is gebaseerd op de roman The Intruders (2007) van de Michael Marshall Smith, geregisseerd door Glen Morgan en bestaat uit 8 afleveringen van 45 minuten. Een nadeel om mee te beginnen, het duurde bij mij 3 afleveringen voordat ik echt verder wilde kijken. Een positief punt: na aflevering 4 kon ik niet meer stoppen!

Het verhaal:
In deze beklemmende psychologische thrillerserie met paranormale trekjes maken we kennis met Jack Whelan, ooit werkzaam bij de politie van Los Angeles. Jack is een man met een duister en gewelddadig verleden. Toch heeft hij met zijn vrouw Amy een vredig leventje weten op te bouwen. De idylle wordt echter ruw verstoord wanneer Amy plotseling verdwijnt. Terwijl Jack zich nog wanhopig afvraagt waar zijn vrouw gebleven is, klopt zijn oude schoolvriend Gary bij hem aan met de vraag of Jack wil helpen met een moordzaak. Naarmate hun gezamenlijke onderzoek vordert doen ze allerlei zeer verontrustende ontdekkingen. Daarbij wordt Jack onder meer geconfronteerd met zijn eigen duistere geheimen en komt hij gevaarlijk dicht in de buurt van een geheim genootschap…

Of eigenlijk is dat nog maar een inleiding tot de eerste aflevering, want zoals ik al schreef, pas bij aflevering 3 had ik de serie echt door en begreep ik wat het probleem is in de serie. Zonder al te veel te spoileren: Het genootschap heeft een manier gevonden om na de dood als geest een lichaam van een levende over te nemen.

Het acteerwerk is goed, ieder personage lijkt een dubbele agenda te hebben en de acteurs brengen dit goed over. John Simm (als Jack Whalen) en Tory Kittles (Gary Fischer) leiden de serie op een nette manier. Maar het echt goede acteerwerk komt van de jongste van het stel: Millie Bobby Brown (Madison O’Donnell).

We zijn blij dat we deze serie niet tegenkwamen op tv met wekelijkse afleveringen, het plot is net te vaag/ingewikkeld en we waren dan waarschijnlijk afgehaakt. Intruders is zeker een serie om echt deze zomer te kijken als het kutweer is, of als je ziek bent. Lekker 8 afleveringen binge-watchen!

Sterren: 3.5 / 5

Interessant artikel?

1 gedachte over “Recensie: Intruders seizoen 1”

Plaats een reactie