Recensie: iZombie, nu te zien bij Netflix Nederland

Het eerste seizoen van de comicverfilming iZombie is sinds vandaag op Netflix te zien. Liv zou een fantastische dokter geworden zijn, maar nu is ze een zombie die zich voedt met menselijke hersenen. Die stellen haar echter in staat moordenaars te vinden.

Rose McIver speelt de zombie Olivia “Liv” Moore, ooit een succesvolle arts met een lovende carrière en een verloofde. Maar een feestje met collega’s op een boot loopt volledig uit de hand, de drug ‘Utopium’ die er wordt uitgedeeld levert nogal zware, directe hersenschade op: ZOMBIES! Liv heeft de drugs niet genomen, maar raakt wel gewond. Als ze bijkomt in een lijkzak blijkt dat ze als enige zombie geen hersenschade heeft opgelopen. Sterker nog, ze heeft er een handige kracht bijgekregen. Na het eten van hersenen krijgt je visioenen van de laatste dagen van de overledenen. Een partnerschap tussen een agent, forensisch patholoog-anatoom en Liv is geboren.
izombie op netflix
De eerste aflevering bevat al vele leuke referenties naar George A. Romero, 28 Days Later, Dead Island en Lion King’s Circle of Life ;-). Het is een luchtige serie, die na het zien van de eerste aflevering omschreven kan wordt aan een horrordetective met een vleugje komedie. Het acteerwerk van Rose McIver (Olivia “Liv” Moore), Malcolm Goodwin (Detective Clive Babineaux) en Rahul Kohli (Dr. Ravi Chakrabarti) is ruim voldoende.

De serie laat duidelijk zien dat het voorkomt uit de gelijknamige comic, de intro en de tussenstukjes zijn geheel in deze stijl.

Alle 13 afleveringen van iZombie seizoen 1 zijn nu op Netflix te zien. Op de Amerikaanse zender CW wordt op dit moment een tweede seizoen uitgezonden en is een deel 3 besteld.

Sterren: 3.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie