Heeft James Cameron plannen voor nieuwe Terminator trilogie?

We kunnen wel zeggen dat Terminator Genisys uit 2015 een flinke mislukking was. Wat bedoeld was als het eerste deel van een nieuwe reeks werd getorpedeerd door zowel de fans als de recensenten. Hoewel de film wel genoeg in het laatje bracht zag ook de studio dat dit niet de manier was en zegde alle steun voor verdere vervolgen dan ook op. Even leek de franchise dan ook dood.

Maar gelukkig is daar James Cameron, bedenker van en maker van The Terminator (1984) en Terminator 2: Judgement Day (1991). Na de flop trok hij alle rechten van de franchise weer naar zich toe en heeft nu zelfs plannen voor een nieuwe trilogie! Maar het gaat wel anders worden. Hoe anders? Dat legt hijzelf uit aan News.com.au.

Ter promotie van Terminator 2 3D (Yeah!) vertelt hij:
‘In een wereld die soms al zo vooruitloopt op het sciencefiction gedeelte van de eerste twee films is het natuurlijk de vraag wat nog relevant is? Op het moment ben ik in gesprek met David Allison (de man die de rechten heeft op de franchise) wat we kunnen doen om de recht te doen aan de franchise en deze te vernieuwen.’

Ondanks dat hij voor Terminator Genisys nog een promo had gemaakt waarin hij vertelde dat alles wat de film uitstraalde typisch Terminator is, is hij niet te spreken over de vervolgen die kwamen na T2:
‘Ik denk dat algemeen bekend is dat ik niet te spreken ben over de diverse vervolgfims. Ik steunde ze wel vanwege Arnold (Schwarzenegger) omdat het een goede vriend van mij is.Al 33 jaar lang. Maar de films deden het niet voor mij om verschillende redenen.’

Duidelijk is dus dat er nieuwe films gaan komen. Aangepast aan deze tijd. Wat dat precies mag betekenen zullen we nog even op moeten wachten, de verwachting is dat later deze zomer meer informatie zal komen. Ik, als fan, kan niet wachten. Jullie ook?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Heeft James Cameron plannen voor nieuwe Terminator trilogie?”

  1. Als hij er net zo lang over gaat doen als over het/de vervolg(en) op Avatar (2009), dan zou ik niet mijn adem inhouden 🙂 Bij Cameron heb ik inmiddels zoiets van eerst zien en dan geloven.
    Wat mij betreft is een Terminator film zonder Arnold wat lastig voor te stellen. Maar een goed verhaal doet wonderen. Dus ik ben toch wel benieuwd.

    Beantwoorden

Plaats een reactie