Lead Designer van Starcraft en Guild Wars stapt over naar Undead Labs

Massive Multiplayer Online Zombie Game Undead LabsEind vorig jaar werd bekend dat World of Warcraft en GuildWars ontwikkelaar Jeff Strain het bedrijf Undead Labs heeft opgericht om een Massive Multiplayer Online Zombie game te maken. Nu is bekend geworden dat James Phinney hem daarbij gaat helpen.

James Phinney werkte veel samen met Jeff Strain, hij was onder andere gamedeveloper voor Warcraft II, producer voor Diablo, vervolgens zowel hoofdproducent als hoofddesigner voor StarCraft. James PhinneyJames Phinney werd door Jeff vervolgens uitgenodigd om mee te gaan naar ArenaNet om daar mee te werken aan de ontwikkeling van GuildWars. Daar heeft hij, tot afgelopen maakt aan de uitbreidingen en het tweede deel gewerkt als hoofddesigner.

De uitnodiging om over te stappen naar Undead Labs was voor James Phinney dan ook geen verrassing. Hij is niet de enige die bij AranaNet vertrekt, ook gamedesigner Richard Foge en de artists Scott Albaugh en Doug Williams zullen de overstap maken naar het nieuwe bedrijf van de oud-Blizzard veteraan Jeff Strain.

Het zal overigens nog een tijd duren voor de Massive Multiplayer Online Zombie game voor consoles uitkomt, maar met zo’n team komt vast iets goed uit.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie