James Wan werkt aan ‘Archnophobia’ remake

Spinnen zijn over het algemeen niet het meest favoriete dier van de meeste mensen. Wat is dus de ideale protagonist als je mensen de stuipen op het lijf wil jagen? Juist, een spin. Een idee dat ook bij James Wan niet onopgemerkt is gebleven.

Films over spinnen zijn een zeldzaamheid geworden. Afgezien van een paar B-films met special effects om van te huilen (Ice Spiders, 2007; Spiders 3D, 2013; Big Ass Spider!, 2013), heeft de spin haar cinematografische web niet echt uitgebouwd. Er is echter hoop voor deze horrorspin.

Volgens de laatste berichtgeving is James Wan bezig met een remake van de populaire cult classic ´Archnophobia´ uit 1990. De hoofdrollen in deze film waren weggelegd voor Jeff Daniels en John Goodman. Daniels speelde een kleine dorpsdokter die enorm bang was voor spinnen, terwijl Goodman de stoere verdelger uithing. Het plot centreerde zich rond een Zuid-Amerikaanse spin, die in een klein Amerikaans dorpje paarde met een meer ´gewone´ spin, waardoor er een leger van dodelijke spinnetjes ontstond. Dit klinkt als pure brandstof voor nachtmerries, alhoewel de toon van de film meer komedie-horror was.

Een remake is niet makkelijk, en zeker niet in dit geval. Om opnieuw de geest van de film te pakken te krijgen, vergt veel inspanning. James Wan, daarentegen, is een goede hoop hierop. Met films als SawThe Conjuring The Conjuring 2Insidious en Annabelle 2: Creation (die tegen alle verwachtingen in positieve recensies kreeg van zowel publiek als critici, na haar mislukte voorloper) op zijn conto, kunnen we uitzien naar (in ieder geval) een goede poging.

Wanneer we deze remake kunnen verwachten, is onduidelijk. Momenteel werkt Wan nog mee als producer aan The Nun, gebaseerd op het karakter uit The Conjuring 2, dat gepland staat te verschijnen op 6 september 2018 (Nederland). Echter hoef je niet zo lang te wachten tot een nieuwe horrorfilm over spinnen. Kijk hieronder de trailer van de film Itsy Bitsy, die naar verwachting ergens dit jaar zal uitkomen (alhoewel er nog geen precieze datum bekend is).

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “James Wan werkt aan ‘Archnophobia’ remake”

Plaats een reactie