James Wan werkt aan ‘Archnophobia’ remake

Spinnen zijn over het algemeen niet het meest favoriete dier van de meeste mensen. Wat is dus de ideale protagonist als je mensen de stuipen op het lijf wil jagen? Juist, een spin. Een idee dat ook bij James Wan niet onopgemerkt is gebleven.

Films over spinnen zijn een zeldzaamheid geworden. Afgezien van een paar B-films met special effects om van te huilen (Ice Spiders, 2007; Spiders 3D, 2013; Big Ass Spider!, 2013), heeft de spin haar cinematografische web niet echt uitgebouwd. Er is echter hoop voor deze horrorspin.

Volgens de laatste berichtgeving is James Wan bezig met een remake van de populaire cult classic ´Archnophobia´ uit 1990. De hoofdrollen in deze film waren weggelegd voor Jeff Daniels en John Goodman. Daniels speelde een kleine dorpsdokter die enorm bang was voor spinnen, terwijl Goodman de stoere verdelger uithing. Het plot centreerde zich rond een Zuid-Amerikaanse spin, die in een klein Amerikaans dorpje paarde met een meer ´gewone´ spin, waardoor er een leger van dodelijke spinnetjes ontstond. Dit klinkt als pure brandstof voor nachtmerries, alhoewel de toon van de film meer komedie-horror was.

Een remake is niet makkelijk, en zeker niet in dit geval. Om opnieuw de geest van de film te pakken te krijgen, vergt veel inspanning. James Wan, daarentegen, is een goede hoop hierop. Met films als SawThe Conjuring The Conjuring 2Insidious en Annabelle 2: Creation (die tegen alle verwachtingen in positieve recensies kreeg van zowel publiek als critici, na haar mislukte voorloper) op zijn conto, kunnen we uitzien naar (in ieder geval) een goede poging.

Wanneer we deze remake kunnen verwachten, is onduidelijk. Momenteel werkt Wan nog mee als producer aan The Nun, gebaseerd op het karakter uit The Conjuring 2, dat gepland staat te verschijnen op 6 september 2018 (Nederland). Echter hoef je niet zo lang te wachten tot een nieuwe horrorfilm over spinnen. Kijk hieronder de trailer van de film Itsy Bitsy, die naar verwachting ergens dit jaar zal uitkomen (alhoewel er nog geen precieze datum bekend is).

Itsy Bitsy (2018) Official Trailer

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
3 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rob
Rob
5 jaren geleden

Bah. Weer een remake. En dat door een regisseur dit toch heeft laten zien ook originele verhalen te kunnen bedenken. Erg jammer.

Frank Mulder
5 jaren geleden
Antwoord aan  Rob

Eens, hoewel ik toch echt benieuwd ben hiernaar. Hoop dat het een ‘nieuwe film’ wordt inderdaad, geen hervertelling. We gaan het zien.

Very Bloody Mary
5 jaren geleden

Het origineel is een van mijn favorieten. John Goodman is geniaal!

3
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x