Jamie Foxx hoofdrol in nieuwe ‘Spawn’

De originele Spawn-film verscheen in 1997, maar werd niet goed ontvangen. Vooral vanuit de kritische hoek werd de film met de grond gelijk gemaakt. Filmproducent Blumhouse (producent van populaire horrorfilms als de Insidious-franchise, Paranormal Activity en Get Out) en Spawn-bedenker Tod McFarlane hebben nu, nagenoeg 11 jaar later, de handen ineengeslagen om de film een beter vervolg te geven.

McFarlane is het meesterbrein achter het karakter. Hij tekende de stripboeken die Spawn naar de bekendheid bracht, deze verfilming wordt zijn regiedebuut. Het verhaal draait om een CIA-huurling, genaamd Al Simmons, die verraden wordt en naar de hel gestuurd voor alle vuiligheid die hij aan zich heeft kleven. Eenmaal daar krijgt hij de kans om terug te keren in het aardse leven, als een dienaar van de duivel, genaamd Spawn.

Todd McFarlane - Jamie Foxx
Todd McFarlane – Jamie Foxx (foto: Image Comics)
McFarlane heeft echter een bijzonder idee voor de nieuwe film. Hij wil de film laten centreren op andere karakters, terwijl Spawn als een kracht in de achtergrond opereert (Jaws heeft ook voor deze aanpak gekozen). Het is dan wel bijzonder, dat Oscar-winnaar Foxx wordt gevraagd, voor een (dus) vrij kleine rol. Volgens McFarlane is dit niet meer dan logisch: in de korte momenten dat Spawn op het scherm te zien is, moet hij in een korte tijd veel zien over te brengen. Daar is een goede acteur voor nodig.

De film uit 1997 kon het succes uit de toenmalige stripboeken niet evenaren. We zullen moeten afwachten of deze nieuwe verfilming de kritieken uit 1997 kan laten rusten, maar met de aanwezigheid van een steracteur als Jamie Foxx geef ik McFarlane graag een nieuwe kans.

Interessant artikel?

1 gedachte over “Jamie Foxx hoofdrol in nieuwe ‘Spawn’”

  1. Ik ben benieuwd! Erg gave stripboeken, hopelijk weten ze dat dit keer succesvol naar een film te vertalen. Qua CGI kunnen ze nu iig veel meer 😛

    Beantwoorden

Plaats een reactie