Jan Doense zaait Hel en Verdoemenis in Den Bosch

Shine-Festival-Den-BoschOp 7 mei begint in ’s-Hertogenbosch een nieuw multidisciplinair kunstenfestival: Shine. Het festival heeft “een rijk palet aan internationaal georiënteerde interactieve kunstvormen en is geïnspireerd op het drieluik van Jheronimus Bosch’ Tuin der lusten. Beleef samen aardse verleidingen, duivelse dromen en serene bezinning in het Paleiskwartier.”

Hel en Verdoemenis

Jan Doense zal zaterdag 9 mei de filmische kant van de hel laten zien aan de hand van trailers en clips van horror- en explotationfilms. Het programma heeft hij samen met Michael ‘The Collector’ Helmerhorst samengesteld, met het werk van Jheronimus Bosch als inspiratiebron. Het evenement vindt tussen 21:30u en 23:u plaats in het Festivalhart – Drôhme en kaarten kosten €9.

Embodiment of Evil

The Dark Side 1 & 2: Korte Films

Gedurende het festival zijn er ook een aantal korte films te bewonderen. Surreële wereldvreemde figuren, apocalyptische/, duistere werelden en soldaten in tango. Alle 6 korte films zijn doorlopend in de Twilight Tower te zien en buiten de vaste filmtijden op het grote witte doek in Drohme.
canis-shortBlok 1:
Mute (Job, Joris, Marieke, 2013)
Beauty (Rino Stefano Tagliafierro, 2014)
Sleep With the Fishes (Belle Mellor, 2005)
Blok 2
Canis (Anna Solanas & Marc Riba, 2013)
Origin of Creatus (Floris Kaaijk, 2010)
Black Tape (Uri Kranot & Michal Kranot, 2014)

En nog veel meer op Shine

Dit is natuurlijk slechts een greep uit het uitgebreide programma van Shine dat tussen 7 en 17 mei in Den Bosch plaatsvindt. Er is bijvoorbeeld ook een Masterclass van Erik van Schaaik (Under The Apple Tree) over zijn project Hieronymus, een filmvertoning van Hirokazu Koreeda’s After Life en meer.

After Life (1998) trailer

 

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie