Horrorklassieker Jaws terug in de bioscoop

Sinds in de zomer van 1975 de horrorhit van Steven Spielberg op het witte doek verscheen zijn we allemaal toch iets schuwer geworden voor het diepe water in de zee. De film Jaws was gebaseerd op het gelijknamige boek van Peter Benchley waarin een enorme mensenhaai de strandtoeristen op Amity Island terroriseert. De film werd een grote hit en kreeg maar liefst drie officiële vervolgen. Sterker nog, de impact was bij (horror-)filmliefhebbers zó groot dat de zogeheten Shark Movie een volledig op zichzelf staand genre is geworden.

Nu ook in de film- en bioscoopwereld deze zomer nét iets anders loopt dan verwacht, worden veel nieuwe releases dan ook uitgesteld tot het einde van het jaar. Echter niet getreurd, de klassiekers zijn in overvloed, waaronder ook Jaws. Dus grijp je kans om te ervaren hoe het was om de eerste zomerblockbuster op het grote scherm te zien, en kom erachter of je erna misschien ook iets banger bent om terug het water in te gaan.

Wil je weten of Jaws bij jou in de buurt in de bioscoop draait? Check het hier.

Jaws (1975) Official HD Trailer [1080p]

Welke klassieker zie jij graag op groot doek?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Horrorklassieker Jaws terug in de bioscoop”

 1. Ik heb hem al weer gezien. Net als Inception en Interstellar van Chris Nolan. Deze laatste twee had ik in de bios gemist toentertijd.
  Maar de meeste van die klassiekers die nu draaien heb ik al een poosje op DVD of Blu Ray en hoef ik niet nogmaals in de bios te zien.
  Jaws was zeker de uitzondering die deze regel bevestigd 😉

  Beantwoorden
  • Van mij mogen ze het er best inhouden om die oude en nieuwe classics zo nu en dan opnieuw naar het witte doek te brengen. Sommige films verdienen het om (nogmaals) in de bioscoop gezien te worden!

   Beantwoorden
   • Bij Vue deden ze dat voor de Corona crisis ook al. Zo heb ik vorig jaar nog Terminator 2 in de bios gezien in een (prima) 3D rendering. En ik vermoed dat ze dat ook blijven doen. Nu alleen meer omdat er maar weinig nieuws uitkomt momenteel.

    Beantwoorden

Plaats een reactie