Joe Hill brengt script Tales From the Darkside in boekvorm

Het originele plan was dat de klassieke horroranthologie Tales from the Darkside een reboot zou krijgen als tv-serie. Maar helaas, de tv-wereld is hard en geen enkele zender toonde interesse. En dat ondanks dat genomineerd auteur Joe Hill (Locke and Key) de scripts nog wel had geschreven.

Maar dat hield Hill niet tegen om zijn versie van Tales from the Darkside te vertellen. Eerder meldden we al dat een stripversie op komst is in samenwerking met Gabriel Rodriguez (NOS4A2, Onyx). In juni wordt het eerste deel verwacht.

joe-hill-scriptbook-tales-from-the-darksideDat is nog niet alles. Joe Hill heeft nu de originele, ruwe scripts die hij al had geschreven samengebracht. Het resultaat is een uniek boek, dat naast een kijkje in Joe Hill’s wereld van Tales from the Darkside biedt, ook het creatieve proces achter het maken van tv-serie laat zien. De scripts worden vergezeld door griezelige illustraties van Charles Paul Wilson III (Wraith).

Joe Hill vond het geweldig toen hij de kans kreeg om Tales from the Darkside een nieuwe start te geven. Hij wilde iets doen wat het origineel nog in stand zou houden, maar ook iets nieuws. Hij kwam met drie scripts en had al een heel beeld van de wereld van Darkside. Alle individuele horrorverhalen zouden aan het einde samenkomen tot een geheel. Maar het mocht helaas niet uitkomen. De serie haalde het kleine scherm niet.
Desondanks vindt Hill het fantastisch dat hij toch nog zijn visie op deze oude serie kan delen door middel van de komende strip en nu ook met dit boek. Zo kan de horror toch nog afspelen in de verbeelding van de lezers.

Tales from the Darkside: Scripts by Joe Hill komt uit in oktober.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie