John Carpenter ook betrokken bij nieuwe verfilming The Thing door Blumhouse Productions

Eerder dit jaar deden we al bericht dat er wellicht een nieuwe film binnen het universum van The Thing eraan zit te komen. Blumhouse Productions (Bekend van o.a. Paranormal Activity, 2007 en Sinister, 2012) zou het project onder handen gaan nemen. Dit nieuws kwam snel nadat er een ongepubliceerd manuscript van schrijver John W. Campbell Jr. was gevonden dat het originele verhaal waarop de verschillende versies van The Thing is gebaseerd zo’n 45 pagina’s verlengd. Producent Alan Donnes noemde het project op Facebook in de eerste instantie een remake. Echter wat het nou precies gaat worden is nog niet zeker.

Wel kon Variety een paar dagen geleden bevestigen dat John Carpenter, die voor de 1982 versie van The Thing de regie verzorgde, ook bij het nieuwe Blumhouse Productions-project betrokken is. Dat onthulde Carpenter afgelopen zaterdag op een virtueel panel van het Fantasia International Film Festival. In een latere Q&A liet hij helaas niets los of het nou gaat over een vervolg, remake of iets dergelijks, noch of hij zelf in de regiestoel gaat belanden.

Carpenter is in ieder geval naar eigen zeggen ‘involved.’ Wat dat uiteindelijk gaat betekenen zal de toekomst leren. Het nieuws maakt ons in ieder geval enthousiast.

Kijk hieronder het volledige stuk met John Carpenter van Fantasia’s 2020 virtuele festival.

[ Fantasia 2020 ] John Carpenter: Masterclass & Lifetime Achievement Award

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “John Carpenter ook betrokken bij nieuwe verfilming The Thing door Blumhouse Productions”

 1. Dat geeft enigszins vertrouwen, Carpenter en Blumhouse hebben natuurlijk ook nu een goede samenwerking rondom de Halloween-films.

  Ze kunnen twee kanten op gaan.
  Ik ga er niet van uit dat we nu een compleet frisse verfilming krijgen die wellicht ook een nieuwe naam (Frozen Hell, naar de volledige titel van het manuscript) draagt.

  De andere optie lijkt mij een ‘extended’ remake in de sfeer van The Thing (1982).

  Ik weet eigenlijk niet wat die 45 extra pagina’s toevoegen, of ze aan het begin / midden / eind zitten.

  Beantwoorden
  • Stiekem hoop ik wel op een frisse ‘Frozen Hell’ verfilming maar de tijd zal het leren. 45 pagina’s bovenop een novella die al niet heel erg lang was is best wel huge. Campbell heeft flink moeten hakken om het uiteindelijke ‘Who Goes There?’ gepubliceerd te krijgen. Ik heb Frozen Hell in ieder geval ook op mijn leeslijst gezet. Ik ben erg benieuwd!

   Beantwoorden
 2. Op 29 januari schreef ik onder de eerste aankondiging van deze mogelijke remake het volgende:
  “Maar laat het inderdaad vooral geen 1 op 1 remake van de Carpenter klassieker worden. Als ze er iets relevants aan toe kunnen voegen, dan graag. Maar ook ik ga voor de titel “Frozen Hell”.”
  En in die mening is nu 7 maanden later nog niets in veranderd.

  Dat Carpenter nu mee lijkt te doen geeft me wel een iets beter gevoel, net als Frank, maar de film van Carpenter was al een remake, dus dan nu een remake van een remake?
  En dan nu zeker een CGI monster in plaats van de briljante effecten van Rob Bottin? Dat vind ik eigenlijk alleen een verarming.
  Dus ze moeten echt wel met wat anders komen om dit voor mij interessant te maken.
  Maar goed, ik heb wel een grote mond, maar met mijn Moviepass ga ik hem uiteraard wel gewoon kijken als hij hier komt te draaien 😉

  Beantwoorden
 3. The Thing (2011) van Matthijs van Heijningen Jr. is al een prequel, waarin verteld wordt wat het Noorse onderzoeksteam feitelijk ontdekt heeft en sluit aan het eind aan op Carpenter’s film met de besmette hond die naar de Amerikaanse basis rent. Hoewel het jammer is dat men niet genoeg tijd en budget had om ‘practical effects’ te gebruiken (ook ter ere van de geweldige effecten zijn voorganger) en men dus moest uitwijken naar CGI effecten, is het qua verhaal nog steeds een leuke toevoeging. Hopelijk wordt dit een interessant uitbreiding op het bestaande verhaal en niet gewoon een herkauwde versie met meer jumpscares, explosies en CGI-bombast.

  Beantwoorden

Plaats een reactie