Jon Hamm is aartsengel Gabriel in tv-serie Good Omens

Jon Hamm heeft de rol van Archangel Gabriel gekregen in de Amazon tv-serie Good Omens. De 6-delige serie is gebaseerd op de populaire gelijknamige bestseller van Terry Pratchett en Neil Gaiman, de productie vindt op dit moment plaats in het Verenigd Koninkrijk.

Jon Hamm: “Ik heb Good Omens bijna twintig jaar geleden gelezen. Ik vond het een van de grappigste en coolste boeken die ik ooit heb gelezen. Het was ook absoluut onfilmbaar. Twee maanden geleden stuurde Neil mij de scripts, en ik wist gewoon dat ik hierin moest spelen.”
Daarop accepteerde Jon Hamm de rol van aartsengel Gabriel in de Amazon tv-serie Good Omens.

Good Omens-schrijver Neil Gaiman is ook showrunner van deze productie: “Gabriel is alles dat Aziraphale niet is: hij is lang, knap, charismatisch en goed gekleed. Gelukkig was Jon Hamm beschikbaar; hij is dit allemaal al van nature. We hadden nog meer geluk dat hij ook een grote fan is van de boeken en ook nog eens geweldig kan acteren.”

Voor de modeliefhebbers onder ons vertelt Claire Anderson, Costume Designer nog wat over Gabriel’s look in het persbericht: “Gabriel is de leider van de engelen en de meest stijlvolle en goed geklede van ze allemaal. Daarom hebben we een perfect maatpak laten maken dat Jon Hamm als geen ander kan dragen, in lichte kleuren samen met lila accessoires om de paarse kleur van Gabriel’s ogen te benadrukken.”

Good Omens zal ergens in 2019 op het streamingplatfrom van Amazon verschijnen, naast Jon Hamm hebben ook Michael Sheen en David Tennant een rol de serie.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie