Jordan Peele maakt horrorfilm over American Football?!

Jordan Peele begint de afgelopen paar jaar steeds meer een icoon te worden voor liefhebbers van horrorfilms. Hij heeft namelijk als regisseur gediend voor bekende horrorfilms als Get Out en Us, welke beiden de focus plaatsen op de sociale gevaren van minderheidsgroepen in Amerika. Terwijl zijn nieuwste productie Nope volgende maand in de bioscopen al te zien is werd onlangs bekend dat zijn filmstudio Monkey Paw Productions de rechten heeft overgekocht voor een nieuwe horrorfilm met een zeer sportief thema, namelijk American Football.

Zoals misschien al duidelijk wordt uit de titels van zijn vorige films is Jordan Peele er een fan om zijn films korte namen te geven. Deze trend zet zich voort in deze film welke de naam Goat heeft gekregen. Deze titel kan twee dingen betekenen; de titel kan refereren naar een daadwerkelijke geit maar de term goat wordt ook vaak gebruikt als afkorting voor ”Greatest Of All Time”. Dit betekent dat de naam dus een hint kan zijn naar de hoge werkdruk waarmee atleten op top niveau worden geconfronteerd.

https://www.pexels.com/nl-nl/foto/voetballers-op-het-voetbalveld-1476165/

Jordan Peele heeft in het verleden gerefereerd dat hij in zijn horrorfilms vaak de nadruk wordt gelegd op de aspecten van een sociale thriller. Volgens Jordan Peele zijn de meest enge monsters in de wereld namelijk mensen. Wanneer mensen een groep gaan vormen en moeten samenwerken haalt dit de slechtheid van de mens naar boven. Dit aspect kunnen we dan ook vermoedelijk bij Goat gaan verwachten.

Veel informatie over de film is nog niet bekend. Wanneer er meer nieuws bekend is dan houden we jullie natuurlijk op de hoogte. In de tussentijd ga ik mezelf verdiepen in de regels van American Football en Eyeshield 21 bekijken zodat ik in elk geval met een professionele blik de sociale psychologie van GOAT kan aanschouwen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie