17-jarige Youtube-filmmaker Kane Parsons (The Backrooms) landt een Hollywood-deal

Nog niet zo heel lang geleden schreef ik een recensie van de geweldige horror short The Backrooms – Found Footage gemaakt door het toentertijd zestienjarig supertalent Kane Parsons. Parsons, die op youtube bekend staat als Kane Pixels, maakte niet één, maar een hele hoop horrorshorts gebaseerd op het creepy ‘Liminal Spaces’ concept. Dat heeft duidelijk gewerkt. De virale shorts collectie bekend als The Backrooms wordt een echte Hollywoodfilm.

De virale shorts collectie bekend als The Backrooms wordt een echte Hollywoodfilm.

De videos van Parsons zijn samen al goed voor bijna 100 miljoen views op Youtube. Het concept is voor een adaptatie opgepikt door productiestudio’s A24, Atomic Monster, Chernin Entertainment en 21 Laps. Met een script geschreven door Roberto Patino (o.a. DMZ, 2022) gaat Parsons zélf de langspeelfilm regisseren. Wat een geweldige carrièrestart voor dit jong talent.

Parsons en zijn welverdiende gouden ‘play button’ voor het passeren van een miljoen abbonees op Youtube

The Backrooms videos gaan over een complex van oneindig lege ruimtes waarin verschillende bizarre en enge gebeurtenissen plaatsvinden. Ook dwalen er van allerlei enge dingen rond. De zogenaamd gevonden beelden stammen uit de jaren tachtig en negentig en er heerst een algemene sfeer van onbehaaglijkheid en, vreemd genoeg, nostalgie. The Backrooms is een boegbeeld van de redelijk nieuwe genrestijl ‘Analogue horror’, iets waar we zeker meer van willen zien. Hoe de langspeelfilm er precies uit gaat zien weten we natuurlijk nog niet. We gaan er echter (hoopvol) van uit dat het voortzet op het found footage concept van Parsons zelf.

Kijk hier de originele short The Backrooms (Found Footage) op het Youtube kanaal Kane Pixels. Daarnaast delen we nog even mijn persoonlijke favoriet: Backrooms – Pitfalls. Kortom, bingen dus.

Wat vinden jullie van deze collectie shorts? Denken jullie dat het concept zich goed leent voor een langere film? Laat het ons weten in de comments, op Facebook of op Discord.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “17-jarige Youtube-filmmaker Kane Parsons (The Backrooms) landt een Hollywood-deal”

  1. Gaaf! Ik volg zijn kanaal al een tijdje en zijn video’s stellen eigenlijk nooit teleur. Zou cool zijn als-ie dat door kan zetten in een langspeelfilm. Ik ben benieuwd!

    Van de naam Roberto Patino word ik echter niet zo vrolijk. Niet dat ik zijn naam kende, maar ik heb even opgezocht waar hij aan mee heeft geschreven en dat belooft in mijn optiek niet veel goeds. DMZ vond ik zwaar teleurstellend, terwijl de comic echt heel tof is, maar daar is in de serie weinig van terug te zien (ben overigens vrij snel afgehaakt). Ik zie dat hij daarnaast ook een paar afleveringen van het tweede – en veel minder sterke – seizoen van Westworld schreef en aan seizoen vijf van Sons of Anarchy, toen die serie me inmiddels ook niet meer wist te boeien. Fingers crossed dat-ie geen bende van The Backrooms (heeft ge)maakt.

    Beantwoorden

Plaats een reactie