Key of Z – Een nieuwe comic van Claudio Sanchez

Nadat New York overrompeld wordt door zombies, volg je in het verhaal van Ewing. Hij heeft in alle chaos zijn vrouw en kind verloren en is uit op wraak. Ondertussen probeert hij te overleven in een stad waar het moraal kompas van de overlevenden de verkeerde kant op wijst. Daarnaast is hij in het bezit van een mondharmonica die, zo ontdekt Ewing bij puur toeval, speciale krachten heeft.

Het verhaal van Key of Z is mede geschreven door Claudio Sanchez. Wellicht ken je deze man als de front-man van de band Coheed and Cambria. Sanchez heeft ook al een aantal andere comics op zijn naam staan, Kill Audio en The Armory Wars. De laatste is een verhaal gebaseerd op de albums van Coheed and Cambria.

Het verhaal klinkt op zich leuk, maar ook enigszins vaag. Gelukkig heeft Sanchez in een interview met Comic Book Resources wat meer verteld over zijn nieuwste comic. Hij legt onder andere uit dat er 3 veilige plekken in New York zijn, de ‘Houses’. Gedurende het verhaal wordt de strijd tussen de 3 Houses, om controle te krijgen over de stad, uitgewerkt. Op de vraag hoe de Key of Z zich onderscheidt van alle andere zombie-verhalen zei Sanchez het volgende: ‘Key of Z is anders omdat het de vraag stelt of zombies gemanipuleerd kunnen worden zodat ze in het voordeel werken van één iemand’.

Al met al lijkt het er op dat Key of Z toch iets meer is dan het standaard ‘hoe overleef je in een wereld vol zombies’-genre. Vooral de strijd tussen meerdere partijen die de macht over de stad willen krijgen lijkt me een interessante toevoeging. Ik ben daarnaast ook heel benieuwd naar de mysterieuze krachten die de mondharmonica heeft en hoe dat in het verhaal verwerkt zit.

De eerste uitgave van Key of Z kwam uit op 19 oktober 2011 bij uitgeverij Evil Ink Comics, wordt geschreven door Claudio Sanchez en Chondra Echert met art van Aaron Kuder, Nathan Fox en Tony Moore

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Key of Z – Een nieuwe comic van Claudio Sanchez”

Plaats een reactie