Kickstart Carmageddon Reincarnation en sterf als voetganger

Vorig jaar juni kondigde Stainless Games aan de merknaam van hun legendarische slasher/racegame Carmageddon na jarenlange strijd weer in bezit te hebben én te werken aan Carmageddon: Reincarnation.

Geleerd van het verleden (Geen deal meer met een evil-distributeur) en kijkend naar succesvolle Kickstarter projecten (Tim Schafer’s Double Fine en Brian Fargo’s InExile), heeft directeur Stainless Games vandaag aangekondigd om de laatste benodigde $400,000 via Kickstarter aan te trekken.

“Het aantrekken van geld via Kickstarter betekent dat we de volledige controle van het project houden en dat we de game kunnen maken die iedereen wil spelen – zonder EVIL-investeerder of -uitgever die ons vertelt dat we geen oude omaatjes mogen overrijden of geen koeien in de fik mogen steken”, vertel Patrick Buckland.
“Carmageddon: Reincarnation omvat alles dat fout is – en daarom juist goed – van games We zullen trouw blijven aan de originele Carmageddon en nog veel meer over-the-top, buitensporige content toevoegen”, laat mede-oprichter Neil Barnden weten.

Door Stainless Games met $15 te steunen plaats je eigenlijk een pre-order, je ontvangt de game als hij af is. Doneer je meer dan krijg je er goodies bij; posters, bumperstickers of een mini bebloede rollator. Maar wil je echt wat toevoegen dan kun je $1000 doneren en maakt Stainless een heuse voetganger van je en zul je keer op keer op brute wijze aan stukken worden gereden. Binnen een paar uur is er al meer dan $50.000 gedoneerd.

Carmageddon: Reincarnation staat nu gepland voor februari 2013 en zal worden uitgebracht als digitale download. De game zal zowel een uitgebreide singleplayer als online multiplayer modus bevatten. Het project vind je op Kickstarter.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie