Komt er een nieuw vervolg op 28 Days Later?

Iets meer dan twintig jaar krijgt de moderne horrorklassieker 28 Days Later een nieuw vervolg in 28 Years Later. Meer delen zitten misschien ook nog in de pijplijn.

Danny Boyle en Alex Garland (Annihilation, Men), de regisseur en schrijver achter 28 Days Later uit 2002, werken opnieuw samen voor het langverwachte vervolg, 28 Years Later. The Hollywood Reporter weet zelfs te melden dat er misschien nog meer delen aankomen. Nu hoopt het duo een nieuwe trilogie te starten met 28 Years Later. Het plan is dat Garland alle drie de delen schrijft en dat Boyle het eerste deel regisseert.

28 Days Later

In de originele film speelde Cillian Murphy de hoofdrol. ‘Een man ontwaakt uit een coma na een fietsongeluk en ontdekt dat Engeland nu een uitgestorven, post-apocalyptische ruïne is. Dit dankzij een virus dat zijn slachtoffers in razende moordenaars heeft veranderd. De man ontmoet tijdens zijn reis een overlevende (Naomie Harris) en een doorgedraaide majoor uit het leger (Christopher Eccleston).

komt er een vervolg op 28 Days Later met 28 Years Later?
28 Days Later

28 Weeks Later

28 Days Later kreeg in 2007 een vervolg met 28 Weeks Later, dat werd geproduceerd door Boyle en Garland maar geregisseerd door Juan Carlos Fresnadillo. In dit deel volgen we het Amerikaanse leger dat zich heeft gevestigd in Londen om de boel weer op- te bouwen. Zes maanden na de uitbraak van het levensgevaarlijke virus dat de bevolking van Engeland bijna heeft uitgeroeid. De stad vindt haar inwoners terug die tot dan toe in quarantaine zaten, maar uiteraard niet zonder moeilijkheden. Lange tijd ging het gerucht dat we uiteindelijk een derde film zouden krijgen met de naam 28 Months Later, maar die is er nooit van gekomen.

28 Weeks Later
28 Weeks Later

28 Years Later

Het lijkt er dan op dat we nu tóch een vervolg krijgen, maar dan op het eerste deel. ‘Ik zou het vervolg heel erg graag regisseren,’aldus Boyle destijds, verwijzend naar het script dat Alex Garland had geschreven, ‘het voelt eigenlijk als een heel goed moment. Ik had er niet over nagedacht totdat ik het script weer herinnerde, dat zich weer afspeelt in Engeland.’ Boyle vervolgt: ‘Er zijn steeds minder redenen voor de mensen om naar de bioscoop te gaan. Het is moeilijk om mensen naar de bioscoop te krijgen, maar een derde deel zou mensen wel binnen krijgen.’

28 Days Later (2002) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers
Trailer 28 Days Later

Er is op het moment van schrijven nog niets bekend over het plot. Ik heb wel oren naar een nieuw deel in deze franchise. Heb jij het eerste deel en het vervolg daarop gezien? Ik hoor graag wat je ervan vind en of het wel een goede keuze is om het tweede deel te negeren, ook al werd die slechter ontvangen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie