Komt Phasmophobia nog naar consoles?

Succesvolle spokenjaag-simulator Phasmophobia is al een tijdje uit op pc. Het is ook geen geheim dat ik er erg fan van ben. Vorig jaar kwam ontwikkelaar Kinetic Games met het heugelijke nieuws dat ze druk bezig zijn met een port naar de PlayStation 5 en Xbox Series X|S. Toentertijd met een releasedatum van oktober 2023. Door wat tegenslagen op ontwikkelgebied en huisvesting heeft het project flink vertraging opgelopen. Hoe staat het er nu mee?

Spokenjaag-simulator Phasmophobia
Probeer niet te gillen

De laatste update (van de pc-versie) was gisteren, waarin ze het Paas-evenement hebben geactiveerd. De laatste grote update van eind vorig jaar, Ascension, stond eigenlijk tegelijkertijd gepland met de console release. Maar vervelende omstandigheden gooiden roet in het eten. Hun studio kreeg te maken met brandschade, waardoor ze een andere plek moesten zoeken. Ook liepen ze tegen problemen op softwareniveau aan; vooral Maple Lodge Campsite bleek niet goed ontworpen voor consoles en zorgde voor een behoorlijke dip in performance.

Al met al reden genoeg om de release uit te stellen naar 2024, zo konden we in augustus 2023 lezen op X/Twitter: ‘We willen jullie allereerst bedanken voor jullie onvoorwaardelijke ondersteuning. Vanwege een brand en onvoorziene softwareproblemen, liepen we tegen zowel test- als ontwikkelproblemen aan. Na zorgvuldige overweging hebben we -met pijn in onze harten- besloten de release uit te stellen, tot we alles weer in orde hebben.’ Helaas liepen ze daarna tegen nog meer problemen aan bij de ontwikkeling van de PSVR2-versie. ‘Doordat Maple Lodge Campsite voor problemen zorgde, moesten we de hele layout aanpassen. Dit brengt wel veel werk met zich mee, maar we willen dat iedereen op dezelfde manier kan genieten van ons spel.’

Tot op heden is er nog geen nieuws. We weten wel dat zodra de console-versie uitkomt, dat die de allerlaatste updates en bugfixes bevat. Spokenjaag-simulator Phasmophobia voor consoles is nu in de staat ‘het is klaar wanneer het klaar is’. Voor meer details kun je de roadmap van 2024 bekijken, die begin dit jaar vrijgegeven is. En tot die tijd moeten we het maar doen met de pc-versie. Wat een zwaar leven hebben we toch. Phasmophobia is nu te koop op pc.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie