Korte horrorfilm: Vexed

Alhoewel de korte film Vexed al in 2016 was geproduceerd, is deze nu voor het grote publiek te bekijken. In de tussentijd heeft de film aardig furore weten te maken. Op de site van producent Glass Cabin Films blinkt een virtuele prijzenkast van achttien winsten, tezamen met nog eens 24 nominaties.

De horror-short is met een opmars bezig. Korte filmpjes, meestal niet langer dan een kwartier, geproduceerd door semi-professionals. De ervaring leert dat horror-shorts vaak de basis vormen voor grote horrorfilms, zoals Saw (2004) en Lights Out (2016). Eerder dit jaar behaalden David-Jan Bronstgeest en Tim Koomen nog succes met Meet Jimmy. De horror-short werd uitgewerkt tot een bioscoopfilm onder voogdij van Paramount.

Vexed kent een sterke verhaallijn, slimme plotwendingen en een goede cast. De horror-short draait om een koppel wat een romantisch avondje film wil kijken, wat bruut verstoord wordt als één van de twee de synopsis van een horrorfilm op de hak neemt. Wat volgt, is een krachtig griezelverhaal, gehuld in een suggestieve sfeer. Vexed laat zien dat originaliteit en creativiteit geen 90-minuten lang script behoeft. Vijftien minuten volstaat om iemand de stuipen op het lijf te jagen.

Wat vinden jullie van deze short?
Sterren: 0

Meer korte films? Kijk een willekeurige uit ons archief

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie