Korte kerstfilm: Santa’s Cause

Door de landelijke zwarte piet discussie vond het Hilversumse regisseursduo The Heyl Brothers het vorig jaar hoog tijd om Kerstmis eens onder de loep te leggen. Het zijn natuurlijk mensonterende werkomstandigheden waar de elven zich in bevinden. Hoe zit het met hun pensioen of vakantiedagen? Laten we kerst eens in de hedendaagse sociale maatschappij plaatsen. In Santa’s Cause bevindt de kerstman zich in een wereld waar tradities niet meer vanzelfsprekend zijn maar maatschappelijk onder vuur worden genomen. Dit met alle gevolgen van dien. Hoe overleeft Santa in een wereld waar geen plaats meer is voor traditie?

Santa`s Cause

Na het zwarte pietendebacle, gingen alle remmen los. PETA ging actie voeren tegen de paashaas wegens dierenmishandeling en al snel vormden Santa’s little helpers hun eigen vakbond en gingen in staking. Santaclaus en kerst kwamen zwaar onder vuur te liggen en Santa werd de meest gehate man op deze aardbol. Uitgekotst door de mensheid raakte Santa steeds meer aan lager wal. Wanneer hij ontdekt dat zijn vrouw hem verlaten heeft voor de hoofdelf zijn voor de kerstman de kerstrapen gaar…

Santa’s Cause is een short comedy met een satirische ondertoon met Roel Ypma in de rol van getormenteerde kerstman.

Wat vinden jullie van deze short?
Sterren: 0

Meer korte films? Kijk een willekeurige uit ons archief

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Guantaz
Guantaz
7 jaren geleden

Achter de computer ben ik altijd te gehaast om deze korte filmpjes te bekijken, maar op tv zijn de korte filmpjes goed te doen. Binnenkort HDMI kabeltje maar weer eens aansluiten en dan ga ik er een hele hoop achter elkaar kijken (Y)

1
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x