Krampus straft stoute mensen in prequel strip

Krampus comicHet wordt bijna een traditie dat films een prequel krijgen in de vorm van een strip. Zo ook voor de nieuwe komende kersthorror Krampus. Gebaseerd op een kwaad wezen van de folklore uit de Alpen regio’s. Voor ons meer de kwade knecht van onze lieve Sinterklaas, maar voor Amerikanen eerder de kwade tegenpool van hun koddige Kerstman.
En voor deze kwaadaardige Kerstman het witte doek teistert, maakt hij eerst zijn aanwezigheid duidelijk in de stripwereld.

Gebaseerd op de film wordt de mythologie achter Krampus uitgebreid in drie korte verhalen, ook van de hand van Michael Dougherty (Trick ‘n Treat), die ook de film schreef en regisseerde, in samenwerking met Zach Shields en Todd Casey. De tekeningen komen van Fiona Staples, Christian Dibari, Maan House en Stuart Sayger.

Tijdens de mooiste tijd van het jaar wordt een dronken Kerstman lastiggevallen door boosaardige kerstgeesten, een agent komt vast te zitten met de man die zijn leven heeft geruïneerd en het rijke plaatsje Scrooge wordt opeens overspoeld door daklozen. Krampus is vastbesloten dat iedereen krijgt wat ze verdienen.
Krampus Christmas Comic
De strip wordt uitgegeven door Legendary Comics en is al via Amazon ($9.03) of Bol.com (€14) te koop.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie