Krijgt Casper The Friendly Ghost een live-action horrorserie?

Casper The Friendly Ghost 1995

Casper The Friendly Ghost komt naar Peacock. Universal is van plan een live-action horrorserie te maken die afscheid neemt van het gezinsvriendelijke spookje…

…en maakt in plaats daarvan een horrorverhaal dat niet voor kinderen is weggelegd.

Nostalgie

Het is voor vele van ons waarschijnlijk al een hele lang tijd geleden dat we naar Casper The Friendly Ghost hebben gekeken. In Nederland beter bekend als “Casper het vriendelijke spookje”. Was jij Casper al een beetje vergeten of helemaal niet?

Casper is een personage uit een aantal stripseries en een uit een groot aantal animatiefilmpjes van Famous Studio’s. Het personage maakte zijn debuut in een kinderboek uit 1939. In 1995 verscheen de eerste live-actionfilm over het bekende spookje. De film werd opgevolgd door de animatieserie “The Spooktacular New Adventures of Casper” van FOX en kreeg uiteindelijk nog twee vervolgen.

Nu 24 jaar later wordt er nieuw leven ingeblazen, maar met een andere aanpak!

Verhaal

Het verhaal gaat over een familie die naar het kleine stadje Eternal Falls verhuist en (uiteraard) over een geest genaamd – je raadt het al – Casper. Hij raakt verstrikt in een mysterie dat duistere geheimen onthult die al meer dan 100 jaar begraven liggen.

Ze willen een duister verhaal realiseren dat werkt als een avonturenreeks, maar dan verfraaid met een aantal horrorelementen. De toekomst zal ons leren hoe deze nieuwe editie tot zijn recht komt.

Wu Kai-Yu

Ook wel beter bekend als Kai Wu. Zij heeft Casper The Friendly Ghost – de live-action horrorserie geschreven. Kai Wu staat bekend om haar werk aan de NBC horrorserie Hannibal, om de superhelden serie The Flash en de Netflix-serie The Ghost Bride.

De live-action horrorserie wordt geproduceerd door UCP, een onderdeel van Universal Studio Group, en DreamWorks Animation.

Release

Naar verluidt zal de serie in 2023/2024 exclusief op Peacock (streamingsplatform) in première gaan in de VS. In Nederland zal Universal samen met Paramount een streamingdienst opzetten, SkyShowtime, en daar zal deze serie waarschijnlijk ook terecht komen. Zodra wij meer horen, laten we dat uiteraard weten.

Bekijk hieronder de trailer van Casper The Friendly Ghost uit 1995 om je geheugen even op te frissen!

Casper 1995 Trailer HD | Bill Pullman | Christina Ricci

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie