Landgoed het Laer organiseert griezelig diner met zes thrillerauteurs

Landgoed het Laer in Ommen organiseert op 28 oktober aanstaande wel iets heel unieks, namelijk ‘Literair Culinair’. Zes Nederlandse en Belgische thrillerauteurs zullen met passages uit hun boeken, chef-kok Gerhard Müller inspireren tot het maken van zes gerechten. Natuurlijk zullen de desbetreffende passages ook voorgelezen worden aan de aanwezige gasten, die door middel van een reservering, een plek kunnen bemachtigen voor dit speciale diner. Want hoe geweldig is het om aan tafel te dineren met je favoriete thrillerauteur?

De chef-kok wordt voor een uitdaging gesteld, want de gekozen thrillerauteurs zijn zeer divers te noemen. Drievoudig gouden strop winnaar Thomas Ross, Almar Otten, Corinne Hartman, Marjolijn Uitzinger en Thomas Olde Heuvelt zullen op deze avond aanwezig zijn. Ook zou het zomaar kunnen dat de Belgische auteur Bram Dehouck aan tafel verschijnt. De auteurs dineren natuurlijk mee en zitten verspreid door de zaal. Leuk detail is dat Gerhard Müller bij elk van de zes gangen uitleg zal geven, waarom hij voor dit gerecht heeft gekozen. Wat de gerechten precies zullen zijn, blijft voor iedereen tot op het laatste moment een verrassing. Na afloop van het diner is er natuurlijk een mogelijkheid om de schrijvers persoonlijk te spreken en boeken te laten signeren.

Monique Kranendonk, salesmanager van Hotel de Zon, de organisatie achter dit originele idee, vertelt dat het idee voor deze avond afkomstig was van een vaste gast, die tevens schrijfster is. Deze auteur kwam met het idee om een boekpresentatie te combineren met een culinair event. Deze dame heeft zelf een flink netwerk van auteurs en na brainstormen is ‘Culinair Literair’ ontstaan. De gekozen auteurs reageerden gelijk enthousiast op dit idee.

Mocht je interesse hebben in deze speciale avond dan kun je reserveren via http://www.dezon.nl/nl/literairculinair, een email sturen naar receptie@hoteldezon.nl of even bellen met het hotel. Het diner zal zaterdag 28 oktober starten om 18:00, met inloop vanaf 17:30. Wacht niet te lang, want er zijn nog een beperkt aantal plekken beschikbaar. Wil je meer informatie over de auteurs, dan is er via de bovengenoemde link ook meer informatie over schrijvers te vinden.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie