The Last of Us krijgt tv-serie bij HBO

The Last of Us was één van de populairste game van 2013. Naast dat deel 2 in aantocht is, wordt er nu bij HBO gewerkt aan een tv-serie!

Craig Mazin, de maker de HBO-serie Chernobyl, zal samen met The Last of Us-bedenker Neil Druckmann werken aan deze serie, waarbij het verhaal gebaseerd zijn op de game uit 2013. Mocht dit een succes zijn, evenals The Last of Us part II, dan zal het tweede seizoen het verhaal van de tweede game beslaan.

The Last of Us speelt zich een tiental jaar af na de uitbraak van de dodelijke schimmel cordyceps. Hoewel dodelijk, de meeste mensen veranderden in zombies. Er zijn overlevenden, die wonen in door het Amerikaanse leger streng bewaakte quarantaine zones. Maar niet iedereen wil of mag hierin leven. In de game reis je met Joel en Ellie door de Verenigde Staten op zoek naar vrijheid en veiligheid.

De eerste game verscheen in 2013 op de PlayStation 3 en is nu ook speelbaar op PS4 en PC met PlayStation Now. Eind mei verschijnt The Last of Us Part 2 op de PS4.

De zombie-survivalgame vertelt een geweldig verhaal, dat in combinatie met de makers van de indrukwekkende tv-serie Chernobyl kan het bijna niet anders dan dat de tv-serie ook een pareltje wordt.

2 Reacties
 1. Jeroen de Waal zegt

  Echt enorm benieuwd naar!
  De game met heel veel plezier en emotie gespeeld.
  Helaas geen HBO in huis.

  1. Frank Mulder zegt

   Hier ook niet helaas. Ik hoop zo dat HBO MAX volgend jaar naar Nederland komt, want sinds ik niet meer bij HBO werk mis ik de series enorm…

En wat vind jij?

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

The Last of Us krijgt tv-serie bij HBO

2