Bordspel van The Texas Chainsaw Massacre in ontwikkeling

The Texas Chainsaw Massacre is een echte horrorklassieker. Binnenkort kan je deze film opnieuw beleven in een ander formaat waarin jij de keuzes maakt die jou kunnen helpen om het gevaar van Leatherface te overleven. Kan jij overleven in het The Texas Chainsaw Massacre bordspel?

Texas Chainsaw Massacre: Het spel van de film
Texas Chainsaw Massacre bordspel: Het spel van de film

In elk gesprek over klassieke horrorfilms mag The Texas Chainsaw Massacre niet onbreken. The Texas Chainsaw Massacre kwam uit in 1974 en is hiermee momenteel 48 jaar oud. De film was geregisseerd door Tobe Hooper en toont het verhaal van een groep jongeren die gestrand raken in de woestijn. Wanneer de jongeren besluiten op zoek te gaan naar hulp, duurt het niet lang voor ze worden opgejaagd. Een groteske man met een kettingzaag en een masker van mensenvlees zit hun namelijk op de hielen en wil niks liever dan ze ophangen aan zijn vleeshaak.

De film werd destijds met veel controverse ontvangen. Zo schrokken veel critici destijds over het extreme geweld en weigerden veel bioscopen om de film te laten zien. Dit stopte daarentegen de populariteit van de film niet, integendeel, de tickets voor de film verkochten namelijk enorm goed. Dankzij de populariteit en de kwaliteit van de film heeft het een grote impact gemaakt. Zo heeft het een nieuwe standaard voor horrorfilms gezet. Terwijl de film nu qua verhaal cliché lijkt, komt dat omdat in grote mate veel horrorfilms deze film als inspiratie hebben gebruikt. Zo is de film verantwoordelijk voor het gebruik van de grote sterke stille moordenaar in horrorfilms, zoals Jason Voorhees.

Leatherface
Leatherface

Nog steeds is de film geliefd. In 2018 had het Amerikaanse Magazine Esquire zelfs nog deze film bestempeld als een van de beste horrorfilms ooit gemaakt. Ook heeft de film diverse vervolgen gekend, een remake stripboeken en heeft Leatherface een rol gehad in diverse videospellen. Het nieuwste deel in deze saga is dit jaar uitgekomen op Netflix. Dit is wat wij ervan vonden: Recensie: Texas Chainsaw Massacre (2022).

The Texas Chainsaw Massacre bordspel

Het is leuk om te zien dat de serie nu een uitstapje doet naar het bordspel-formaat. Dit bordspel wordt ontwikkeld door Trick or Treat studios en het biedt een recreatie van de originele film. In The Texas Chainsaw Massacre bordspel ben je gestrand met een groep vrienden in de woestijn en met behulp van fiches kan je acties ondernemen die jou kunnen bevrijden. Pas op! Pak je te veel fiches dan krijg je Leatherface achter je aan. Het spel duurt maximaal een uur en is geschikt voor iedereen vanaf 14 jaar.

The Texax Chainsaw Massacre bordspel
The Texax Chainsaw Massacre bordspel

Het is nu mogelijk om voor zestig dollar je eigen kopie te bestellen. De geplande uitgavedatum voor dit bordspel is 31 maart 2023. Een kerstcadeau kan het dus niet meer worden, maar het wordt wel een mooie toevoeging voor je eigen horrorverzameling of voor die van een vriend/familielid/Ivar.

Interessant artikel?

1 gedachte over “Bordspel van The Texas Chainsaw Massacre in ontwikkeling”

Plaats een reactie