Recensie: Legion (Scott Stewart, 2010)

Op de DVD-hoes van Legion zien we een halfontkleedde Paul Bettany (A Beautiful Mind, The Da Vinci Code) met gitzwarte vleugels en een kapmes in de ene en een geweer in de andere hand. Zijn lijf is zo afgetraind dat de sixpacks van de Spartanen uit 300 erbij verbleken. Helaas is de hoes het beste van de hele DVD.

Legion

Legion begint rommelig, even denk je dat je naar The Terminator kijkt, dan The Matrix, gevolgd door End of Days; erg origineel is het niet. Als het verhaal zich verplaatst naar een afgelegen wegrestaurant passeren diverse bekende gezichten de revue: Dennis Quaid (The Day After Tomorrow, Innerspace), Jon Tenney (The Closer) en Kate Walsh (Grey’s Anatomy). Ik dubbelcheck snel nog even de DVD-hoes, zitten zij echt in deze film? Ja, ze zitten er echt in, wow.

Het verhaal krijgt een beetje vorm: een serveerster is zwanger (dit is belangrijk!), de telefoons doen het niet meer en de TV zendt alleen nog een testbeeld uit. Er zou toch geen ramp gebeurd zijn? Dan komt er eindelijk een beetje schot in de film, er volgt een leuke horrorscene in het restaurant en wat interessante scenes daarbuiten.

Denken we eerst nog dat onze hoofdrolspelers worden belaagd door de duivel en demonen; de waarheid is nog erger, het is God zelf die de mensheid uit wil roeien. We are doomed! Of niet? Hulp komt uit een (on)verwachte hoek.

Tja, weinig dingen in deze film zijn echt onverwacht. Het post-apocalyptische thema is niet echt origineel, dat God er deze keer zelf achter zit, maakt wat dat betreft niets uit, het resultaat is hetzelfde. Het meest onverwachte is de cast, waarom zetten al die mensen hun carrière op het spel voor zo’n inspiratieloos product? Kevin Durand (Lost, Robin Hood) die de rol van Gabriel speelt, is de enige die er in deze film echt uitspringt.

Ice Cream Man, gespeeld door Doug Jones

Net als de film is Bettany’s acteerwerk ongeïnspireerd. Als albino Opus Dei monnik in The Da Vinci Code was hij eng, maar zijn koele killer-act als Michael in Legion komt niet uit de verf; het is of we naar Dirty Harry kijken, of Klaatu uit The Day the Earth Stood Still. Laten we hopen dat hij in Priest (dat net zoals Legion geregisseerd wordt door Scott Charles Stewart) beter is.

Legion heeft een aantal goede special effects, vooral de nu al iconische Ice Cream Man, gespeeld door Doug Jones, is leuk, daar wil ik wel een hele film van zien! (En dan niet Paul Norman’s slasher.)

Details over de physical en visual effects worden behandeld in twee van de drie special features die de DVD rijk is. Daarmee zijn deze special features best wel de moeite waard, helaas kan ik dat niet zeggen van de film zelf.

Bloody Mary proefnotitie: taai en onverteerbaar.

Sterren: 2 / 5

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frank Mulder
13 jaren geleden

Jammer, juist die special effects in alle trailers trokken mijn aandacht,
dat omaatje die in het café helemaal los gaat, dat voorspelde veel goeds…
helaas dus niet…

1
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x