De doden komen weer tot leven in They Came Back

Les RevenantsNiet alleen in Amerika zorgen de zombies voor hoge kijkcijfers, ook op het Europese continent weten zenders te scoren met zombiereeksen. De Franse zender Canal+ zond de afgelopen weken de serie Les Revenants uit en dit met groot succes. Het achtdelige eerste seizoen werden door gemiddeld 1.445.000 Fransen gevolgd, wat net geen 25% van de Canal+-abonnees omvat en daardoor de best bekeken eigen reeks op de zender ooit is.

Les Revenants is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2004 en vertelt het verhaal van een klein dorpje in de Alpen met een grote stuwdam. Op een dag worden de bewoners opgeschrikt door een groep mensen van verschillende leeftijden en uit verschillende milieus die zich in het dorpje willen komen vestigen. Wat die groep van mannen en vrouwen niet weten is dat ze al enkele jaren dood zijn. Zo is er bijvoorbeeld het tienermeisje Camilla die enkele jaren terug verongelukte tijdens een verkeersongeval of de jonge Victor die vermoord werd door inbrekers. De uit de dood opgestane bewoners zijn nog geen dag verouderd sinds hun dood, maar merken dat niemand echt op hun aanwezigheid zit te wachten. Toch proberen ze de draad van hun vroegere leven terug op te pikken, maar de integratie wordt bemoeilijkt wanneer het dorpje geteisterd wordt met een aantal vreemde fenomenen, zoals stroomonderbrekingen, het waterniveau in de dam dat gevaarlijk hoog stijgt, vreemde verwondingen op de lichamen van de bewoners, …. Is de terugkeer van de doden dan ook het begin van iets grootser?

FremantleMedia Enterprise heeft nu de internationale rechten van de Franse reeks verworven en mag een Engelstalige remake van de serie maken voor de internationale TV-markt, met werktitel They Came Back. Hiervoor doet de productiemaatschappij een beroep op de Britse scenarist Paul Abbott, die eerder al meeschreef aan de politieke miniserie State of Play en de Britse dramareeks Shameless. Volgens Abbott slaagde de Franse originele serie erin om het emotionele verhaal uit de film om te vormen tot een echte kwaliteitsserie die uitblinkt door haar belonende spanning, diepte en uitbreiding.

Les Revenants Spot TV

Voorlopig is het afwachten welke zenders They Came Back zullen aankopen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

5 gedachten over “De doden komen weer tot leven in They Came Back”

  1. Mijn Frans is helaas beroerd, dus dat wordt wachten op de nieuwe serie, of nog beter op het ondertitelde origineel. Het heeft totaal niks met The Walking Dead of ‘normale’ zombies te maken, dus de verwachtingen vooraf zijn wel belangrijk. Mij lijkt het in ieder geval een goede serie, zoals er sowieso de laatste jaren veel moois uit Frankrijk op het scherm komt.

    Beantwoorden

Plaats een reactie