Lets play a game: check hier de nieuwe Saw X-trailer

Jigsaw is terug in zijn meest persoonlijke spel tot nu toe in Saw X. Zie hier de gloednieuwe trailer.

Heh? John Kramer (Tobin Bell) is toch dood? Regisseur Kevin Greutert heeft een leuk ideetje bedacht: Saw X speelt zich af tussen delen I en II en verbind die aan elkaar. Tof! We krijgen dus weer een lekkere horrorfilm voorgeschoteld waarin de knettergekke Kramer wraak neemt op iedereen die hem (dit keer) onrecht heeft aangedaan. Naast Bell spelen Shawnee Smith en Steven Brand mee en het verhaal komt van Josh Stolberg en Pete Goldfinger.

Poster Saw X
Poster Saw X

Het verhaal van Saw X

In Saw X reist een wanhopige Kramer af naar Mexico in de hoop op een wondermiddel voor zijn kanker. Na zijn operatie ontdekt Kramer dat er niets met zijn tumor is gebeurd en dat hij is opgelicht door een groep die het heeft gemunt op de meest kwetsbaren. Dat moet je Kramer natuurlijk niet flikken. Kramer is uit op bloedwraak en de beruchte seriemoordenaar slaat weer toe. Hij weet de zogenaamde artsen op te sporen en hij zet ze in zijn beruchte spel dat draait om leven en dood.

Persoonlijk was ik eigenlijk na -eh- het derde deel wel een beetje klaar met de serie. Ik heb ze wel allemaal gezien, het werd helaas steeds minder verhaal en meer torture porn. Dit zorgde ervoor dat ik al snel mijn aandacht verloor. Maar nu er teruggegrepen wordt naar het begin -en wat de serie eerlijk gezegd zo succesvol maakte- is mijn interesse wel weer gewekt. Goed, de trailer laat niets aan het toeval over en ze zagen, kloppen, boren en scheuren er weer lekker op los, al dan niet aan of in hunzelf. Maar de eerste twee delen staken met kop en schouders uit boven de rest voor wat betreft het verhaal.

Saw X Trailer #1 (2023)

Laat ik vooral niet te hard van stapel lopen, dit kan nog steeds op een flop uitdraaien waarbij de regisseur onbeschaamd meelift op het succes van de eerste delen, maar het voordeel van de twijfel heeft ie van mij. Hoe sta jij tegenover een nieuw deel in de Saw-reeks? Ben je er ook ondertussen klaar mee of kun je er geen genoeg van krijgen? Welke scène bleef jou het meest bij? Die van mij is toch wel met stip de ex-verslaafde vrouw die in een put met naalden terecht komt. Volgens mij was dat deel III. Auw.

Saw X draait vanaf 19 oktober in de Nederlandse bioscopen. Lekker net voor Halloween.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie