Recensie: Levend dood in Dallas, True Blood boek 2

Het zit Sookie Stackhouse niet mee. Eerst wordt haar collega vermoord, dan ontmoet ze een beestachtig wezen dat haar vergiftigt. Gelukkig zijn de onsterfelijke vampiers er nog, van wie er een het gif uit haar wond zuigt en haar leven redt. Wanneer een onsterfelijke haar om een tegenprestatie vraagt “een misdaad oplossen” kan ze niet anders dan toestemmen, op een voorwaarde: als de daders worden gevonden en het zijn mensen, dan moeten ze met rust gelaten worden door de onsterfelijken. Maar dat is gemakkelijker beloofd dan gedaan…

Charlaine Harris - Levend dood in Dallas (True Blood boek 2)Het tweede boek in de Sookie Stackhouse-serie, ook wel de True Blood-serie genoemd, begint niet waar het eerste boek eindigde. Hierdoor is de start van ‘Levend dood in Dallas’ van Charlaine Harris een beetje verwarrend.

Het boek begint voorzichtig, in een paar bladzijdes worden alle personages kort uitgelegd, net kort genoeg om lezers van boek één niet af te schrikken en lang genoeg om nieuwe lezers toch nog te laten instappen.

Het eerste gedeelte leest niet echt lekker, mede door die vele herhalingen, en eigenlijk gebeurt er ook niet echt iets spannends. De enige gebeurtenis is dat een collega van Sookie wordt vermoord en dood gevonden in de auto van de Andy Bellefleur, een van de agenten waar Sookie door haar telepathische vermogen nogal eens mee overhoop lag in het vorige boek.

Door het eerste gedeelte moet je je gewoon even heen bijten, want daarna stoppen de herhalingen en wordt het net als in het eerste boek rete spannend. Er zitten in dit boek meer bovennatuurlijke wezens en de verhaallijnen lopen iets door elkaar. Nog steeds zit er genoeg seks en vampierzaken in, zeker nu Sookie met haar ‘gedachtenlezen’ de vampieren gaat helpen.

Het boek leest lekker weg, maar begint stiekem toch al wel een beetje voorspelbaar te worden. Hopelijk wordt de verdieping van de personages (in het laatste hoofdstuk) vervolgd in boek drie.

‘Levend dood in Dallas’ is uitgegeven door uitgeverij Luitingh. Dit is het tweede boek in de True Blood-serie. Lees ook de recensie van het eerste boek Date met de dood.
***

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie