Locke & Key: geen film, maar tv-serie door Steven Spielberg

Locke and Key - tv-serieIn februari schreven we over de mogelijke verfilming van de horrorcomic Locke & Key van Joe Hill. Dat plan gaat niet door, zo kondigt Joe Hill op zijn website aan, zijn comics worden omgezet naar een tv-serie dat volgend jaar bij FOX zal worden uitgezonden.

Andy Kurtzman en Robert Orci zullen aan de hand van een script van Josh Friedman voor Steven Spielberg (Dreamworks TV) een pilot maken van Locke & Key.

Locke & Key gaat over de drie kinderen van de familie Locke die samen met hun moeder terechtkomen in het landhuis Keyhouse, na de moord op hun vader. Dit spookachtige gebouw in Massachusetts bevat veel mysterieuze deuren naar andere dimensies en geeft de kinderen speciale gaven. De tiener die vastzit voor de moord op vader Locke wordt ondertussen in zijn cel benaderd door duistere, bovennatuurlijke krachten.

Joe Hill, zoon van Stephen King heeft inmiddels meer dan 20 horrorcomics van Locke & Key uitgeven, allen geïllustreerd door Gabriel Rodriguez. Joe Hill is blij dat zo’n dream team zich wil inzetten voor deze tv-serie en dat hij eindelijk na een half jaar onderhandelen in Hollywood hierover mag praten.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie