Nintendo’s spokenjaag-spel Luigi’s Mansion 2 HD komt naar de Switch

Je zal het ongetwijfeld ondertussen wel weten; ik ben niet vies van een goede spokenjaag-simulator. Mijn enthousiasme was dan ook groot toen ik hoorde dat Luigi’s Mansion 2 HD op 27 juni op de Nintendo Switch uitkomt.

Nintendo’s succesvolle handheld Switch heeft best wat aanbod op horrorgebied. Dit is wel allemaal van derde partijen. Aparter is het dat Nintendo ook uit eigen stal spellen uitgeeft die wat ‘horror’ bevatten. Zoals het Nintendo betaamd met een dikke, vette knipoog, maar zo fantastisch gemaakt.

Luigi's Mansion 2 HD

In de Luigi’s Mansion-games speel je als Luigi. De broer van de overbekende loodgieter Mario die eigenlijk altijd in zijn schaduw stond, had nu ineens een eigen spel waarin hij nu eens de held speelde, die zijn broer moet redden. En ditmaal niet op een zonovergoten eiland met viezigheid, of kleurrijke omgevingen met kleine, bijna schattige Koopa’s, maar in een heus spookhuis. De spoken zijn daar de baas en hebben Mario ontvoerd. Aan jou de taak om met je zaklamp en je omgebouwde stofzuiger, de Poltergust 3000, de spoken op te zuigen. Hierbij werd je geassisteerd door Professor E. Gadd.

Meer dan tien jaar geleden, in 2013, bracht Nintendo Luigi’s Mansion: Dark Moon op de Nintendo 3DS uit. Dit was het vervolg op het heel erg succesvolle GameCube-spel Luigi’s Mansion uit 2001. Een derde deel kwam later in 2019 uit op de Switch: Luigi’s Mansion 3. Het eerste spel is in 2018 via een remake ook op de 3ds uitgegeven, en Dark Moon staat dus nu op de planning voor de Switch in Luigi’s Mansion 2 HD. Een vierde deel staat in de planning voor ergens in 2025.

Luigi's Mansion 2 HD

In deel twee kreeg je -naast de bekende gadgets- ditmaal de hulp van Professor K. Wibus. Aan fantastische namen hebben ze bij Nintendo geen gebrek. De formule blijft hetzelfde; Luigi komt op zijn bovennatuurlijke uitstapjes op allerlei plekken, zoals een voormalig plantenlaboratorium, een vervallen klokkenfabriek en een met sneeuw bedekte mijn, waar hij de strijd aangaat met verschillende soorten spoken. En allemaal hebben ze een net iets andere manier om te vangen. Nieuw in deze remake is, dat je tot en met 4 spelers een soort multiplayer kunt spelen. De Tumulttoren, een griezelig gebouw vol spoken en puzzels die niet in het hoofdverhaal zitten.

Luigi’s Mansion 2 HD - Nintendo Direct 9.14.2023

Luigi’s Mansion 2 HD is vooruit te bestellen in de Nintendo Shop voor 59,99. Het spel komt 27-6 uit.

Interessant artikel?

Plaats een reactie