Nieuws uit bladenland: Schokkend Nieuws en SF-Terra

Nederland kent naast de vele websites een paar magazines voor de genreliefhebber; Schokkend Nieuws voor de filmliefhebber, SF Terra met science voor de fictieliefhebber en voor de stripliefhebber is er Zone 5300. Nu is er goed en slecht nieuws rond twee van deze bladen. Filmmagazine Schokkend Nieuws breidt uit en SF Terra zoekt met spoed nieuwe redactie.

Schokkend Nieuws verschijnt sinds 1992 en kwam tot op heden vier keer per jaar uit, maar vanaf juni gaat dat veranderen. Nummer 90 is de eerste editie onder de noemer Filmmagazine Schokkend Nieuws en zal vanaf dan zes keer per jaar verschijnen.

‘We hopen de filmliefhebbers voortaan nog beter en sneller te kunnen berichten over het actuele aanbod in de bioscoop,’ aldus hoofdredacteur Barend de Voogd. ‘De vormgeving is gemoderniseerd, maar ondertussen behouden we onze traditionele sterke punten: kritische recensies, mooi geschreven reportages, bijzondere interviews en die vaste rubrieken waar de filmliefde en nostalgie vanaf druipt.’

Op 4 juni wordt de restyle van het blad feestelijk gelanceerd in De Badcuyp, Eerste Sweelinckstraat 10 te Amsterdam. Iedereen is welkom en toegang is gratis. Behalve sprekers, films en muziek zal er een veiling plaatsvinden van bijzondere items. Drie items wil Barend alvast verklappen; Een door Rugero Deodato gesigneerd exemplaar van Cannibal Holocaust (vhs), The Beyond met de handtekening van Lucio Fulci-vedette Catriona MacColl (vhs) en drie one-sheets uit de gouden tijd van de Britse horror. Dracula has risen from the grave. Tales that witness madness en Murder in the Rue Morgue.

Met SF Terra gaat het minder goed, het blad dat al sinds 1972 verschijnt luidt de noodklok! Voor het blad is men met spoed op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur en enthousiaste redactieleden. ‘Momenteel is er geen functionerende redactie door gebrek aan mankracht. Zonder redactie geen blad, zonder blad geen Terra?’ meldt het bestuur van de vereniging. Vanavond is men in Amsterdam bijeen voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering en wordt er besproken hoe het verder moet met de vereniging Terra.

En om dan te eindigen met ‘Geen nieuws is goed nieuws’ voor de strips, cultuur & curiosa van Zone 5300.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Nieuws uit bladenland: Schokkend Nieuws en SF-Terra”

Plaats een reactie