Magic: The Gathering deelt meer informatie over terugkeer naar Innistrad

Vorig jaar kondigde Wizards of the Coast aan de het kaartspel Magic: The Gathering na tien jaar terugkeert naar de duistere wereldd van Innistrad. Dit jaar verschijnen er twee sets: weerwolven in Innistrad: Midnight Hunt en vampiers in Innistrad: Crimson Vow. Dit is het laatste nieuws dat ze hierover deelden:

A chill wind blows, howling through the trees. The last ember of twilight flickers out as you fumble to light your torch. Striking sparks turn from sprays—bursts of light that sputter and quickly fade.

Strike. Strike. Strike. Crunch.

The sound of dry twigs and fallen leaves breaking somewhere in the woods does nothing to steady your hands.

Strike. Strike. Strike. Snap.

For a moment, the wind falls silent. The punch of the shattered branch could just be the season marking its change—but it’s not a chance you want to take.

Strike. Strike. Strike. Sparks finally catch hold as the sooty end of your torch flares and settles into a familiar orange glow. It’s time to find yourself at home before something finds you.

Welcome back to Innistrad.Via magic.wizards.com

Innistrad, de eerste horrorset van het kaartspel verscheen in 2011. In de wereld van Innistrad werd het rustige leven toen overhoop gegooid doordat de monster zich niet langer meer schuil hielden en het geloof niet meer verdoende bescherming bracht. In de uitbreiding Dark Ascension waren de vooruitzichten door de dagwezens zeer pesimistisch, maar in de laatste set Avacyn Restored werden de monster weer teruggedrongen.
Wat ik persoonlijk gemist had, de tijd dat ik wat minder MTG speelde, is dat er in 2016 nog twee sets rondom Innistrad zijn uitgekomen: Shadows over Innistrad en Eldritch Moon.

Innistrad: Midnight Hunt begint het nieuwe verhaal, waarin de bevolking van Innistrad zich enorme veel zorgen maakt om een nacht die misschien nooit eindigt. Nu de zon elke dag later opkomt en eerder ondergaat, wenden ze zich tot de hoop op het Harvesttide-festival en een ritueel met tovenaars om het evenwicht te bewaren. Ondanks tal van weerwolven en andere nachtwezens, is er voor de mensen die zich diep in de bossen van het Kessig-landschap hebben verzameld kracht en hoop. Maar het verhaal eindigt daar niet met één vreugdevuur en een feest.

Degenen die uit schaduwen kruipen zijn niet alleen de hersenloze zombies en dolle weerwolven, maar ook de eeuwig ondoden met hun eigen berekenende, grootse plannen. Waarom zou elke vampier die je je kunt voorstellen zich verenigen voor een ultra-exclusieve bruiloft en receptie waar iedereen zo graag bij wil zijn? Innistrad: Crimson Vow zal dat beantwoorden – en meer.

Draft booster is het klassieke pack kaarten, Set boosters hebben een onderliggend thema, collector’s boosters hebben bijvoorbeeld kaarten met speciaal artwork.

De twee sets komen in het duistere seizoen, de herfst, uit. Innistrad: Midnight Hunt verschijnt 24 september in de winkels, met diverse pre-releases events vanaf de 17e – vraag er naar bij je lokale spellenzaak! Innistrad: Crimson Vow staat gepland voor 19 november.

Op 24 augustus om 17u00 is er de jaarlijkse Magic: The Gathering-showcase, deze is te volgen via twitch.tv/magic.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie