Zombies op Malta, opnames World War Z begonnen

Wie deze zomer zombies en zon wil combineren, doet er goed aan een tripje naar Malta te boeken. Grote delen van het Mediterrane eiland worden momenteel overspoeld door zombies.

Al zijn de hongerige ondoden op het eiland (natuurlijk) niet echt. De productie World War Z is er neergestreken om de komende weken opnames te maken. World War Z zal de liefhebber van horrorverhalen ongetwijfeld niet onbekend voorkomen. Het door Max Brooks geschreven World War Z: An Oral History Of The Zombie War is namelijk al jaren een van de meest populaire en meest geprezen zombieromans. Dit onder meer omdat het verhaal, opgebouwd uit ooggetuigenverslagen van overlevenden van een zombie epidemie, een mooie kijk in de menselijke psyche geeft en ook nog eens vanuit verschillende nationaliteiten werkt. Dit waar reguliere zombieromans (en films) zich doorgaans in de westerse wereld (en met name Amerika) afspelen.

Brad Pitt heeft met zijn productiemaatschappij Plan B Entertainment de rechten gekocht van het boek en na enkele jaren vol problemen om de financiering rond te krijgen, zijn de opnames afgelopen weekend daadwerkelijk gestart. De eerste scènes die op Malta zijn gefilmd, moeten zich gaan afspelen in Israël. Dat land heeft in het boek de grenzen hermetisch gesloten om de epidemie buiten te houden. Op de website van de Britse tabloid The Daily Mail zijn de eerste foto’s te zien.

Natuurlijk gaat bij hen de meeste aandacht uit naar enkele van de kinderen van Brad Pitt en eega Angelina Jolie op de set. Pitt is namelijk niet alleen producent, hij is ook nog eens hoofdrolspeler in de film die hij heeft omschreven als ‘zombies ontmoeten The Bourne Identity’. Maar wie even voorbij de kinderschare van Pitt scrollt, ziet in ieder geval veel lijken, blinde paniek en een leger dat klaar staat om in te grijpen. Lang niet genoeg om nu al te oordelen of de film de moeite waard gaat worden, maar wel om te zien dat er in ieder geval veel budget tegenaan wordt gesmeten. De hele maand worden nog rond de Maltese hoofdstad Valletta opname gemaakt. In augustus verhuist de productie naar Glasgow. Marc Foster regisseert, de film moet in de zomer van 2012 af zijn.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
5 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sjors
Sjors
12 jaren geleden

Eindelijk 😀 Ik wacht al jaren op deze film. Brad Pitt vind ik een goede acteur en het budget is groot genoeg om er iets heel cools van te maken. Ik ben zeer benieuwd, maar vooral blij dat ze eindelijk bezig zijn.

Jeroen
Jeroen
12 jaren geleden

You made my day! Gaaf zeg. Ben erg benieuwd naar de film, was al onder de indruk van het boek!

S.
S.
12 jaren geleden

Zwaar benieuwd!

Tommy
Tommy
12 jaren geleden

Haha, Brad Pitt in een film met zombies…? Hopelijk wordt dat een film met euh… pit !

Frank Mulder
12 jaren geleden

Hmm, snel het boek nog even lezen.
(plaatst boek op de oneindige leeslijst)

5
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x