Manga Tomie wordt serie bij Quibi

Tomie is een Japanse horrormanga van Junji Ito die tussen 1987 en 2000 te lezen was in Monthly Halloween, het werd in 2001 in het Engels als bundel uitgebracht. Ook zijn er al 8 Japanse horrorfilms van gemaakt. Nu volgt er een serie bij het Amerikaanse Quibi met regisseur Alexandre Aja aan het roer.

De Franse Aja werkt een jaar aan de serie die hij ook zal regisseren, nu is er officieel een akkoord en kan de productie van Tomie beginnen. Hiermee zijn ook het eerste castlid aangekondigd: Adeline Rudolph zal de eer hebben om Tomie te vertolken. De actrice is nu te zien als Agatha in de Netflix-serie The Chilling Adventures of Sabrina.

Het script is uitgewerkt door Johnson-McGoldrick. Tomie gaat over een mooi meisje van de middelbare school die vermist raakt. Stukken van haar lichaam worden gevonden op verschillende plekken in het kleine dorp, maar wat begint als een moordmysterie verandert in iets dat nog gruwelijker is.

Quibi is een Amerikaanse streamingdienst met allemaal korte films en series, de naam komt van Quick Bites. Ook in Nederland kun je een abonnement afsluiten.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie