Visual Effects Masterclass ‘Slashing Zombies’ en meer tijdens Imagine

Het Imagine Film Festival staat voor films uit de fantastische genres sciencefiction, fantasy en horror. Op het doek, maar ook voor totstandkoming van deze kunstvorm krijgt aandacht. Op 22 april kun je naar de Masterclass Slashing Zombies: A Visual Artform door Staffan Linder.
Het Imagine Film Festival vindt van 12 tot en met 22 april plaats in het Eye Amsterdam en staat dit jaar in het teken van Fantastic Fashion. Tickets zijn te koop via de website.

Masterclass Slashing Zombies: A Visual Artform door Staffan Linder

Horrorspecialist en filmliefhebber Staffan Linder heeft als visual effects supervisor gewerkt aan o.a. Peter Jackson’s King Kong. Bij animatie en VFX studio Fido had Linder de supervisie over de visuele effecten van onder andere Fear The Walking Dead en The Walking Dead, waarvoor hij vorig jaar een Emmy-nominatie ontving. In zijn masterclass Slashing Zombies: A Visual Artform krijgt het publiek een kijkje in zijn VFX-werk voor ’s werelds populairste en meest iconische zombie-series.
Imagine Film Festival, zaterdag 22 april om 16:00 uur in EYE2
Masterclass Slashing Zombies: A Visual Artform door Staffan Linder

En meer

Doorlopend vindt er vanalles plaats in het Eye en op andere plekken in Amsterdam, hierover een overzicht van het randprogramma van het Imagine Film Festival:

Wentel

Wentel is het geesteskind van de Utrechtse kunstenares Sonja Volmer. Het is een trip die je huidige omgeving letterlijk op zijn kop zet. Met één bedrieglijk simpel hulpmiddel worden deelnemers uitgenodigd een wandeling over het plafond te maken, of zelfs buiten op de takken van een boom te balanceren. Wentel is een waar avontuur voor alle leeftijden.

Tassenmuseum Hendrikje

Kostuums mogen dan iets zeggen over de drager ervan, dat geldt nog veel meer voor tassen die al jaren het echte persoonlijke fashion statement zijn. Dus ging Imagine een samenwerking aan met het Tassenmuseum Hendrikje, dat diep in zijn collectie is gedoken om bij Imagine de meest fantastische tassen te presenteren. Van haaientassen tot stijlvolle exemplaren van de gesoigneerde killer, dit zijn tassen met karakter!

Tentoonstelling schetsen Lindy Hemming

Tijdens Imagine ontvangt kostuumontwerpster Lindy Hemming de Career Achievement Award en geeft ook een masterclass over haar werk (o.a. The Dark Knight-trilogie, Casino Royale en Wonder Woman). In EYE is een selectie te zien van haar schetsen.

Virtual Reality

Voor het eerst presenteert Imagine dit jaar de Fantastic Film VR Section. Met het scouten en binnenhalen van fantastische VR-evenementen van over de hele wereld, moet het publiek nadenken over wat Virtual Reality is én kan worden, en dat binnen Virtual Reality zelf. Met dank aan Samsung zijn er zes VR-installaties aanwezig met (huiveringwekkende) filmervaringen.

Modemobile en levende stills van Carmen Schabracq

In de levende filmstills van Carmen Schabracq komt een scène uit een imaginaire film bevroren tot leven.
Kostuums en props suggeren wat er net is gebeurd of staat te gebeuren. In haar modemobile dansen kostuums en flarden van mode vrij door de ruimte.

Collectie door de HKU

Op verzoek van Imagine lieten derdejaars studenten van de mode-opleiding van de HKU zich inspireren door Kubricks A Clockwork Orange en The Shining. De personages en gebeurtenissen uit die films verwerkten zij in een collectie waarin kleur, stof en prints een verhaal vertellen met een knipoog naar de genoemde films. De collectie wordt met een ingenieuze performance tijdens de openingsavond neergezet en is daarna tien dagen te zien.

Triomf

Het Utrechtse Triomf maakt concepten en ontwerpen voor de openbare ruimte. Het richt zich vooral op muziekfestivals, waaronder Down the Rabbit Hole, Into the Great Wide Open en Le Guess Who. Imagine werkt voor het tweede achtereenvolgende jaar met Triomf voor de omlijsting van het programma buiten de zalen. Daarbij is dit keer niet alleen veel te zien, maar ook veel te doen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie