Matthijs van Heijningen Jr. aanwezig bij Halloween Horror Show in Amsterdam

De regisseur van The Thing, Matthijs van Heijningen Jr., leidt zijn film zelf in tijdens de Halloween Horror Show in Amsterdam. The Thing is een van de vier films die op zaterdag 29 oktober tijdens de nachtelijke filmmarathon worden vertoond. The Thing, een prequel van de gelijknamige film uit 1982, is deze week op de derde plaats binnengekomen in de Amerikaanse box office, een hele prestatie voor een film die toch voor de nodige controverse heeft gezorgd. Veel mensen vreesden een remake van de klassieker uit 1982, maar dat is Van Heijningens film nadrukkelijk niet. The Thing (2011) is echt bedoeld als prequel van de film uit1982, niet alleen de chronologie, maar ook de stijl, muziek en special effects sluiten goed aan op Carpenters film.

The Thing Prequel Matthijs van Heijningen Jr.Ik zou dat blok ijs met rust laten als ik jullie was.

The Thing gaat op 3 november in première in de Nederlandse theaters, maar is op zaterdag 29 oktober dus al in 10 steden te zien tijdens de Halloween Horror Show, namelijk in Amsterdam, Den Haag, Scheveningen, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Eindhoven, Helmond, Tilburg en Zwolle. Alleen in Amsterdam wordt de film door Matthijs van Heijningen Jr. ingeleid. Naast The Thing worden ook Don’t Be Afraid of the Dark, Wake Wood en 11-11-11 vertoond.

Kaarten voor de HALLOWEEN HORROR SHOW kosten € 27,50 en zijn verkrijgbaar aan de kassa’s van de deelnemende theaters en via de website van Pathé.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
3 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Johan
12 jaren geleden

Yeah! Ik ben heel benieuwd! Gelijk effe een handtekening (ja zo’n geek ben ik) vragen. 😛

Lester Cornfield
Lester Cornfield
12 jaren geleden

Ik vond The Thing Preguel erg goed. Op een paar kleine dingetjes na sluit deze prachtig aan op de Carpenter-film. Duidelijk met erg veel liefde gemaakt.

Jeroen Stuifmeel
Jeroen Stuifmeel
12 jaren geleden

Kan daar totaal mee eens zijn geweldige aansluiter!

3
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x