Meg 2: The Trench wordt geregisseerd door Ben Wheatley

In 2018 verscheen The Meg: een (letterlijk) grote haaienfilm. De film werd geregisseerd door Jon Turteltaub en was een relatief groot succes. De film bracht iets meer dan een half miljard dollar op, maar de critici waren niet echt over te spreken over de kwaliteit van de film. Succes in de bioscopen is echter vaak een betere indicator van mogelijke vervolgen dan de recensies en dat blijkt nu ook het geval te zijn bij The Meg, aangezien het vervolg Meg 2: The Trench is aangekondigd en de plannen inmiddels al wat concreter zijn geworden. De film heeft namelijk zijn regisseur gevonden: Ben Wheatley.

The Meg gaat over een gigantische, en dan bedoel ik écht gigantische haai, die uit de Marianentrog komt: de diepst bekende plek in de oceaan. Deze haai heet een megalodon, waar een witte haai nog heel snel, heel angstig van zou wegzwemmen. Jason Statham speelt in het eerste deel Jonas Taylor die de haai te lijf gaat. Er wordt verwacht dat Statham in het vervolg de rol wederom zal spelen. Leuk feitje overigens: Jason Statham was zelf voordat hij bekend werd als acteur een schoonspringer. Hij voelt zich dus in een onderwater-horrorfilm als een vis in het water.

De regisseur van Meg 2: The Trench, Ben Wheatley, is vooral bekend van films als High Rise (2015), Free Fire (2016) en Rebecca (2020). Deze laatstgenoemde film is een remake van Rebecca van Alfred Hitchcock uit 1940. Waar de originele film nog een Oscar won voor Best Picture (de enige film van Hitchcock die het gouden beeldje voor Best Picture heeft gewonnen overigens), wordt de remake niet bepaald weergeloos ontvangen. De film staat momenttel op 45% op Rottentomatoes.

De drie schrijvers die verantwoordelijk waren voor het script van het eerste deel, hebben inmiddels ook een script voor deel 2 geschreven: Jon en Erich Hoeber en Dean Georgaris. Daarnaast zijn ook Lorenzo di Bonaventura en Belle Avery terug als producenten. Wanneer Meg 2: The Trench te zien zal zijn in bioscopen, is onbekend, maar er worden steeds meer en meer details bekend gemaakt en dat is altijd een veelbelovend teken.

Wat vond jij van het eerste deel van The Meg? En heb jij zin in een vervolg? Laat het ons weten!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Meg 2: The Trench wordt geregisseerd door Ben Wheatley”

Plaats een reactie