Michael Jackson verdwijnt uit Plants vs. Zombies

Michael Jackson - Plants vs. ZombiesPlants vs. Zombies is een simpel spel van Popcap, tower defence, waarbij je met planten een aanval van zombies moet afslaan. Het spel is een succes op PC, iPhone/iPad en verschijnt binnenkort op XBox live.

In Plants vs. Zombies kun je in totaal kiezen uit 42 planten ter verdediging voor de 26 verschillende zombies.

Eén van die zombies, Dancing Zombie, was geïnspireerd op de reeds overleden Zombie of Pop Michael Jackson. Zijn nalatenschap was hier niet tevreden over en heeft Popcap daarom verzocht om deze hommage aan Jackson te verwijderen.

Doormiddel van updates krijgen Dancing Zombies een andere dans en een nieuwe look, of en wie er dit keer geparodieerd zal worden is nog niet bekend.

Strikt genomen had PopCap deze stap niet hoeven nemen, het is overduidelijk een parodie en het is één van de favoriete zombies van veel spelers. PopCap heeft waarschijnlijk geen zin in juridische kwesties en kiest daarom voor de makkelijke weg, helaas.

Dancing Zombie - Michael Jackson

Interessant artikel?

2 gedachten over “Michael Jackson verdwijnt uit Plants vs. Zombies”

    • Het er ook een paar uur flink mee vermaakt. 🙂

      De eerste versie van Plants vs. Zombies inclusief de Dancing Zombie kwam uit voor het overlijden van Michael Jackson. Misschien is dat de reden waarom ze nu besluiten om het eruit te halen?

      Beantwoorden

Plaats een reactie