Mini-horrornight in Hilversum: Hilversum Horror Night

In de nacht van zaterdag 2 maart op zondag 3 maart presenteert ‘Mr Horror’ Jan Doense de Hilversum Horror Night. Tijdens de Nacht van Hilversum zie je drie horrorfilms in filmtheater Hilversum. Jan is zelf ook de hele nacht aanwezig en verzorgt de inleiding. Humanist Vampire Too Sensitive to Kill, When Evil Lurks en Baghead zijn de films die getoond gaan worden.

Jan kennen we natuurlijk onder andere van de Halloween Horror Show en deze Hilversum Horror Night is volgens hem van dezelfde, hoogstaande kwaliteit die we van hem gewend zijn: ‘Net als bij de jaarlijkse Halloween Horror Show hebben we gezocht naar een uitgebalanceerde horrormix. De drie geselecteerde films zijn inhoudelijk totaal verschillend, maar de fans gaan er gegarandeerd een huiveringwekkende nacht mee beleven.’

When Evil Lurks
When Evil Lurks

De Nacht van Hilversum

Marloes den Hoed, hoofd programmering van het filmtheater in Hilversum, vertelt over de Nacht van Hilversum en de programmering van de Horror Night: ‘Op zaterdag 2 maart vieren we tijdens de Nacht van Hilversum het 600-jarige bestaan van onze stad. Het filmtheater blijft ’s nachts open voor een nacht vol horror! Voor onze Hilversum Horror Night selecteerde Jan Doense drie nieuwe horrorfilms die nog niet eerder in Hilversum te zien zijn geweest. In Humanist Vampire Too Sensitive To Kill maken we kennis met een tienervampier die ethische bezwaren heeft tegen haar eigen neigingen. When Evil Lurks is een overrompelende, gory film over bezetenheid die zich afspeelt in Argentinië. En tot slot dalen we in Baghead af naar de kelder van een verlaten Ierse pub, waar een gedaantewisselend wezen contact kan leggen met de doden.

Programma Hilversum Horror Night

 • 21.45 uur: Humanist Vampire Too Sensitive to Kill (2023, Canada. Regie: Ariane Louis-Seize)
  Sasha (Sara Montpetit) is een tienervampier –nou ja, een tiener van 68– met een probleem. In tegenstelling tot haar vader, moeder en zus komen haar hoektanden niet naar buiten als ze honger heeft maar alleen als ze empathie voelt voor haar slachtoffer. Zelf vindt ze zakjes bloedplasma een prima surrogaat, maar haar ouders vinden het echt hoogste tijd dat ze zicht eens normaal gaat gedragen.
Vampire Humaniste Trailer
 • 23.45 uur: When Evil Lurks (2023, Argentinië/VS. Regie: Demián Rugna)
  De broers Pedro en Jimmy ontdekken dat er in hun gemeenschap een epidemie van demonische bezetenheid heerst. In een nabijgelegen boerderij bevindt zich mogelijk de boosdoener. Als ze een bezeten slachtoffer aantreffen en deze proberen te helpen, houden ze zich niet aan de juiste uitdrijvingsrituelen. Door hun roekeloze actie worden vele andere mensen ook bezeten door demonen. Nu moeten de broers niet alleen zien te ontkomen aan een oprukkend kwaad, ook moeten ze de hulp inroepen van de enige persoon die de bovennatuurlijke plaag kan stoppen.
When Evil Lurks – Official Trailer | HD | IFC Films
 • 1.45 uur: Baghead (2023, VS. Regie: Alberto Corredor)
  Na het overlijden van haar vervreemde vader krijgt Iris te horen dat ze zijn oude, verwaarloosde bar heeft geërfd. Ze weet echter niet dat in de kelder van de pub Baghead woont, een gedaantewisselend wezen dat in de doden kan transformeren. Iris krijgt het idee om wanhopige, rouwende mensen tegen betaling te herenigen met hun geliefden. Er is maar één regel: die gedaantewisselingen mogen niet langer dan twee minuten duren. Dit gaat natuurlijk niet lang goed en al snel ontdekken ze dat het breken van die regel angstaanjagende gevolgen kan hebben. Samen met haar beste vriendin Katie moet Iris vechten om Baghead onder controle te houden, voordat ze hen vernietigt. Baghead is een bovennatuurlijke horror, gebaseerd op de gelijknamige, award-winnende korte film uit 2017.
Baghead | HD Official Trailer NL

Dat is best een leuke line-up, als je het mij vraagt. Tickets zijn nu te bestellen voor 28,50. De avond begint om 21.45 en om 03.30 sta je weer buiten. Voor meer informatie kijk je op de site van Filmtheater Hilversum.

Interessant artikel?

2 gedachten over “Mini-horrornight in Hilversum: Hilversum Horror Night”

 1. Het was een geslaagde eerste editie! De opkomst was nog niet al te groot, de zaal was voor bijna de helft gevuld, maar zulke initiatieven moeten de kans krijgen om te groeien. Jan (Doense) gaf voor iedere film een leuke en interessante introductie (en een vriendelijke shout-out naar medewerkers van het BUT Film Festival die in grote getalen gekomen waren) en er was een standje met merchandise. Tussen de films zat ongeveer 30 minuten om even de benen te kunnen strekken, een drankje te kunnen halen en overtollig vocht af te doen drijven. Ondanks de terugreis (nog een uur rijden nadat de Horror Night om 03:30 uur ten einde liep) was het de moeite van een leuke avond waard. Ik zal er in ieder geval weer bij (proberen te) zijn als er een tweede editie georganiseerd wordt.

  Beantwoorden
  • Ha Tim.

   Wat goed om te horen dat het zo’n geslaagd evenement was, man! Ik baalde wel een beetje dat ik er niet bij kon zijn. Voor volgend jaar ga ik proberen een gaatje vrij te houden in mijn agenda.

   Groet, Sander

   Beantwoorden

Plaats een reactie