Mockingbird Lane wordt een halloweenspecial op NBC

De laatste tijd zag het er niet zo goed uit voor Mockingbird Lane, de Bryan Fuller- en Bryan Singer-bewerking van de jaren ’60-cultreeks The Munsters. Er werd verwacht dat er een beslissing zou volgen in augustus over de reeks, maar de beslissing bleef maar uit. Ondertussen heeft zender NBC laten weten dat de reeks inderdaad niet doorgaat als een serie. In plaats daarvan zal de pilootaflevering, die volgens bronnen 10 miljoen dollar heeft gekost, uitgezonden worden als een Halloweenspecial op vrijdag 26 oktober.

Het project heeft er een woelig pad op zitten. De eerste plannen voor de remake waren er reeds in 2010, maar de eerste pogingen stranden al begin 2011. Zender NBC, die een machtswissel onderging, bleef echter geloven in het project en Bryan Fuller kreeg begin dit jaar een tweede kans. Maar toen kreeg het team af te rekenen met castingproblemen waardoor de opnames van de pilot moesten uitgesteld worden. Nu blijkt dat er bij deze pilot ook conflicten ontstonden tussen scenarist Bryan Fuller en regisseur Bryan Singer, die elk een ander idee hadden over de visuele look van de reeks. Ook zender NBC had andere ideeën over de reeks dan Bryan Fuller. Fuller wilde graag een bijzondere visuele look creëren zoals hij deed tijdens Pushing Daisies. Zender NBC wilde dan meer een realistische en moderne look waardoor het duidelijk werd dat de personages en hun verhalen over buitenbeentjes ging.

De zender was dan ook teleurgesteld in het resultaat toen ze het resultaat van de pilootaflevering zag. Er werden enkele reshoots gedaan, maar dat bracht weinig zoden aan de dijk. Ondertussen liepen de kosten reeds op tot 10 miljoen dollar. De zender probeert dan ook een deel van de kosten te recupereren door de pilootaflevering als een special event in de Halloweensweek uit te zenden. Bryan Fuller ziet in deze beslissing nog een sprankeltje hoop. Mocht de special een groot succes worden voor de zender, dan ziet hij een kans dat NBC toch nog beslist een eerste seizoen te bestellen. Hij heeft alvast drie volgende scenario’s klaar liggen en heeft daarnaast ook al ideeën voor een verhaallijn voor 6 bijkomende afleveringen. Bovendien blijft de cast ook nog tot juli 2013 onder contract bij het project. Tenslotte zou het niet de eerste keer zijn dat een reeks op deze manier toch een eerste seizoen krijgt. Zo versierde Seinfeld in de jaren ’90 na een succesvolle stand-alone pilot een eerste seizoen en zou het daarna nog 9 seizoenen lang meegaan.

Mockingbird Lane moest een Amerikaanse Harry Potter of een American Horror Story voor het ganse gezin worden en naast de magische wereld die wordt gecreëerd met behulp van de Universal-horrorfiguren, zoals Frankenstein, The Mummy, The Wolfman, … lieten de makers zich vooral leiden door de NBC-familiereeks Parenthood. Zo was het de bedoeling dat er grootse en meeslepende familieverhalen werden verteld waar iedereen zich betrokken mee kon voelen. Zo draaide de pilootaflevering rond zoontje Eddie. Hij is een weerwolf en door die handicap moeten zijn monsterouders er proberen voor te zorgen dat hij een leven kan opbouwen waarin hij zich gelukkig kan voelen.

NBC heeft ondertussen ook een eerste promo vrijgegeven voor de Halloweenspecial van The Munsters.

http://youtube.com/watch?v=gDmHcG8vq6Q

Interessant artikel?

1 gedachte over “Mockingbird Lane wordt een halloweenspecial op NBC”

Plaats een reactie