Het boek van Warm Bodies: Mr. Zombie (Isaac Marion)

Zombies, we kennen ze allemaal zoals George A. Romero ze groot maakte, gewetenloze lichamen die ronddolen opzoek naar vlees en hersenen. Maar dat het ook anders kan bewijst schrijver Isaac Marion met zijn boek ‘Warm Bodies’, in het Nederlands verschenen als Mr. Zombie.
Boek Mr. Zombie, een horror/drama van Isaac Marion
R was ooit een jonge zakenman. Nu is hij een zombie. Hij heeft geleerd ermee te leven. Helaas is eten niet meer zo’n aangename bezigheid. R woont op een verlaten vliegveld, samen met honderden andere lotgenoten. De wereld is bijna op zijn eind, de steden zijn verwoest en leeg. Tijdens een jacht op voedsel – iedereen die niet veilig binnen zit − ontmoet R Julie. Hij heeft zojuist de hersenen van haar vriendje opgeslokt, maar om redenen die hij zelf niet helemaal begrijpt wil hij Julie juist redden. Zij is een stoer meisje met een sprankelende energie, meer dan zomaar vlees en bloed. R wordt verliefd…

Mr. Zombie begint vol sarcasme als R zichzelf aan de lezer voorstelt, hoe hij vertelt over het bestaan van de zombies, hun dagelijkse bezigheden. Een compleet emotieloos verhaal, maar daarom juist zou goed, iets waar je misschien nog nooit bij stil hebt gestaan en je zult er aan terugdenken wanneer je weer een zombiefilm kijkt.

Maar het verhaal van Isaac Marion blijft niet emotieloos, op een bizar originele manier creëert hij een romance die de wereld zal veranderen, waarin de namen van de hoofdrolspelers een duidelijke verwijzing naar het klassieke verhaal van William Shakespeare over een evenzo verboden liefde.

Het boek wordt aangeprezen aan de fans van Stephanie Meyer (Twilight), maar ook de George A. Romero fans zullen plezier hebben aan dit schrijversdebuut van Isaac Marion. De filmrechten zijn inmiddels verkocht aan Summit Entertainment met regisseur Jonathan Levine en acteurs Teresa Palmer en Nicholas Hoult.

Mr. Zombie is uitgegeven door The House of Books

Sterren: 4.1 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Het boek van Warm Bodies: Mr. Zombie (Isaac Marion)”

Plaats een reactie