Nederlandse zombiefilm ‘Lijkzang’ zoekt cast en crewleden

posterNo-budget, much fun!

Dat is het mantra van de makers van Lijkzang, een Nederlandse zombiefilm die via crowdsourcing wordt ontwikkeld. Maan Limburg (24) en Jesse Verweijen (21) kregen het idee om een zombiefilm te maken met vrienden. Er was nog geen verhaalidee, noch een titel. Slechts een opwelling dat in principe makkelijk uitvoerbaar zou moeten zijn, maar waar het sleutelwoord ‘leuk’ moest zijn en blijven.

De voelers werden uitgegooid en een Amerikaanse vriend die ze via de kunstwebsite DeviantArt kenden kwam met een geweldig script, waardoor het project plots naar een hoger niveau werd getild. Ook andere mensen dragen bij en hebben invloed op de ontwikkeling van het project, dat gestaag groeit en al een kleine fanbase kent.

Limburg volgt een studie nieuws en media aan de Hogeschool van Amsterdam, maar houdt zich voornamelijk bezig met fotografie en zegt een ‘vrij waardeloze filmsmaak’ te hebben. Ze noemt een The Fifth Element, Tank Girl en Resident Evil. De Britse komediegroep Monty Python ziet ze als haar voorbeeld, omdat die met relatief weinig budget altijd iets goeds en grappigs wisten te maken. Hoewel LIJKZANG wel wat serieuzer moet gaan worden. Verweijen is een tweedejaars filosofiestudent aan de Universteit van Amsterdam. Onder zijn favoriete films schaart hij Hunger, Fight Club, Festen, Control en Irréversible.

Audities 28 april
Er zijn nog een aantal rollen die openstaan en tevens enkele taken voor crewleden. Wil je deel uitmaken van dit project, stuur dan een e-mail naar dezombiefilm@gmail.com. Over het script en de rollen kun je meer vinden via Lijkzang op Facebook.

De opnamen zullen plaatsvinden in de periode van 28 juli tot en met 4 augustus.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Nederlandse zombiefilm ‘Lijkzang’ zoekt cast en crewleden”

  1. Leuk! Aangezien ik in de Uitvaartbranche werk LIJK het mij erg leuk om er deel aan te nemen maar ik zie dat de audities allang geweest zijn..jammerrrrrr!

    Beantwoorden

Plaats een reactie