Netflix kondigt nieuwe Exorcisme-film aan met enorme sterrencast

Een exorcisme, ook wel duiveluitbanning genoemd, is al bijna een halve eeuw een veelvoorkomend en populair thema in horrorfilms. Na de The Exorcist (William Friedkin), die in 1973 de hele wereld schokte, blijven films aan de lopende band gemaakt worden met een vorm van een exorcisme. Netflix heeft er nu eentje aangekondigd met grote namen voor én achter de camera. En het wordt een film die minimaal maar liefst 65 miljoen (!) dollar gaat kosten.

De Amerikaanse regisseur Lee Daniels gaat de nieuwe exorcisme-film regisseren. Daniels staat niet bepaald bekend om horrorfilms en het grote publiek kent vooral zijn dramafilms, zoals Precious (2009) en The Butler (2013). Daarnaast is bekend gemaakt dat hij een remake van Terms of Endearment gaat maken – ook niet bepaald een film binnen het horrorgenre… Maar wie weet kan hij hierdoor juist een frisse, innovatieve kijk hebben op het genre.

The Conjuring: The Devil Made Me Do It (2021)

Vóór de camera zijn genoeg bekende gezichten vindbaar, zoals Andra Day (The United States vs. Billie Holiday), Octavia Spencer (Ma), Glenn Close (Fatal Attraction), Rob Morgan (Don’t Look Up), Caleb McLaughlin (Stranger Things) en Aunjanue Ellis (King Richard). In de film (die tot dusver nog geen titel heeft) gaat Day een moeder spelen, wiens kinderen bezeten raken door demonen. Ook zou ook deze film weer ‘geïnspireerd zijn op een waargebeurd verhaal‘.

The Exorcist (1973)

Het budget van 65 miljoen dollar geeft wel aan wat een vertrouwen Netflix heeft in Daniels. Met het budget zou de films al gelijk in het rijtje komen te staan van de duurste horrorfilms aller tijden (het record is nog altijd in de handen van World War Z (2013) met 190 miljoen dollar. De productie van de film start in het midden van 2022. Dus verwacht niet dat de film dit jaar nog in de bioscopen te zien zal zijn. Overigens, we worden wellicht komende tijd nogal overladen door exorcisme-films, aangezien Universal Pictures en Blumhouse afgelopen zomer ongeveer 400 miljoen dollar hebben betaald voor de rechten van de remake van een nieuwe trilogie van The Exorcist.

Ben jij Exorcisme-moe of kun jij er geen genoeg van krijgen?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Netflix kondigt nieuwe Exorcisme-film aan met enorme sterrencast”

 1. “Dus verwacht niet dat de film dit jaar nog in de bioscopen te zien zal zijn.”

  Sowieso niet een verwachting die ik bij een Netflix-film heb 😛

  Beantwoorden
  • Fair point 😉

   Al zijn er natuurlijk elk jaar wel een handjevol Netflix-films die in de bioscoop gedraaid worden, zoals in 2021 The Power of the Dog en in 2019 The Irishman. Al is de kans dat dat bij deze gaat gebeuren wat kleiner, denk ik…

   Beantwoorden
   • En Two Popes, Mank en afgelopen december nog Don’t Look Up.

    Sowieso doen ze het steeds vaker in de VS om kans te maken op sommige filmprijzen, maar ook qua promotie is het een handige extra stap. Bioscoopfilms krijgen vaak net iets meer aandacht in dagbladen en dergelijke.

    Ik ben benieuwd, exorcisme-films kunnen zo alle kanten op, met zijn ervaringen als drama-regisseur denk ik in dit geval de goede.

    Beantwoorden

Plaats een reactie